Primăvara e aproape: Arlie, acvila ţipătoare mică, echipată cu un emiţător satelitar, şi-a început migraţia spre România
Arlie, acvila ţipătoare mică, care de trei ani şi jumătate are un emiţător satelitar, a început migraţia de primăvară, ceea ce înseamnă că urmează să parcurgă un traseu de 12.500 de kilometri din Namibia până în ţara noastră.

Arlie, acvila ţipătoare mică, care de trei ani şi jumătate are un emiţător satelitar, a început migraţia de primăvară, ceea ce înseamnă că urmează să parcurgă un traseu de 12.500 de kilometri din Namibia până în ţara noastră.
"Arlie, acvila ţipătoare mică (Aquila pomarina) monitorizată satelitar de ornitologii români a plecat din Africa spre România.
Ea a început migraţia de primăvară pe data de 11 februarie 2017, între orele 8,00 şi 10,00 dimineaţa.
Spre deosebire de ultimii doi ani (2015 şi 2016), Arlie a plecat spre România cu o întârziere de trei zile. În anii trecuţi, Arlie plecase din cartierul de iernare pe data de 8 februarie.
- Taximetrist, audiat de Poliţia Capitalei. Bărbatul este bănuit că ar fi tăiat frânele de la maşina fostei sale...
- Declaraţie ŞOC a presupusei asasine a fratelui lui Kim Jong Un: "Am fost victima unei înşelăciuni. Nu am vrut...
- O nouă şansă pentru un căprior lovit şi abandonat pe şosea. Helga, o şoferiţă cu inima de aur, l-a salvat de...
- Imagini spectaculoase surprinse în parcurile din Tokyo. Florile de cireş au transformat locul într-un peisaj de...
- O plantă rară, păzită zi și noapte într-o pădure din Târgu-Jiu. Cristi: "I se mai spune și floarea de șah"
Pentru al patrulea an consecutiv, acvila şi-a petrecut iarna în Namibia", informează Societatea Ornitologică din România.
Potrivit comunicatului, în primele trei zile ale călătoriei sale spre ţara noastră, Arlie a parcurs în zbor circa 500 de kilometri în direcţia nord-est.
Acvila are de străbătut continentul african de la vest la est şi apoi de la sud la nord. Călătoria ei până la cuib va însemna un traseu de 12.500 de kilometri, trei continente şi 17 ţări, printre care Angola, Zambia, Tanzania, Ruanda, Burundi, Uganda, Sudanul de Sud, Etiopia, Sudan, Egipt, Israel, Siria, Turcia şi Bulgaria.
"Arlie a fost capturată în 2013 de o echipă formată din specialişti de la Societatea Ornitologică Română, Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Sibiu şi Grupul Milvus. A fost echipată cu un transmiţător satelitar cu greutatea de 45 de grame şi eliberată, acţiune desfăşurată în cadrul proiectului LIFE 'Conservarea acvilei ţipătoare mici în România'.
Arlie este o femelă adultă de acvilă ţipătoare mică şi a cuibărit din 2013 în 2016 lângă localitatea Berivoi.
Deranjată de lucrările forestiere de anul trecut, pasărea şi-a schimbat cuibul. În 2016, Arlie a ajuns în România pe 2 aprilie", se mai arată în comunicat.
Sursă: Agerpres.ro
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰