Antena Meniu Search
x

Arunci apa în care ai fiert OREZUL? Cea mai mare greşeală! Iată ce poţi să faci cu ea

Deşi puţine gospodine ştiu, apa de orez este considerată de mii de ani de către asiatici o licoare magică, datorită proprietăţilor pe care le are în materie de înfrumuseţare naturală şi de îngrijire a pielii şi părului

Deşi puţine gospodine ştiu, apa de orez este considerată de mii de ani de către asiatici o licoare magică, datorită proprietăţilor pe care le are în materie de înfrumuseţare naturală şi de îngrijire a pielii şi părului

Descoperă această reţetă asiatică străveche şi simplă care te va ajuta să ai un par mai strălucitor şi o piele mai sănătoasă, dar care aduce şi multiple beneficii sănătăţii.

Se spune despre apa de orez că este secretul frumuseţii femeilor japoneze, licoarea miraculoasă fiind responsabilă pentru pielea curata şi strălucitoarea a femeilor japoneze.  Apa de orez este recomandată şi de specialiştii ayurveda, dovedindu-se că are calităţi superioare produselor de înfrumuseţare artificiale.

Un alt mare avantaj al apei de orez este uşurinţa cu care poate fi făcută acasă: aveţi nevoie de orez jasmine (preferabil organic) şi apa purificată/plată.

Metoda de preparare:

Spălaţi rapid sub jet de apă trei linguri de orez (aproximativ jumătate de cană) pentru a îndepărta eventualele impurităţi, după care puneţi orezul într-un bol şi acoperiţi-l cu apă şi lăsaţi-l aşa timp de cel puţin 2 ore (cel mai bine peste noapte) – timp în care mineralele şi vitaminele din orez vor ajunge în apă. Apo scurgeţi orezul (pe care îl puteţi folosi ulterior în mâncare) şi păstraţi apă într-un recipient ermetic de sticlă, la frigider timp de maxim o săptămână.

Aplicaţi cu ajutorul dischetelor demachiante sau folosiţi apa pentru a vă spăla pe faţă, atât dimineaţa cât şi seară. Apa de orez poate fi folosită şi la clătirea părului, lăsându-l mai moale şi mai lucios.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Inedit » Arunci apa în care ai fiert OREZUL? Cea mai mare greşeală! Iată ce poţi să faci cu ea