Antena Meniu Search
x

Aţi mâncat prea mult de Crăciun? Cinci remedii-minune pentru bila leneşă la îndemâna oricui

Dischinezia biliară sau "bila leneşă" se manifestă prin simptome dureroase în partea dreaptă, sub coaste

Dischinezia biliară sau "bila leneşă" se manifestă prin simptome dureroase în partea dreaptă, sub coaste, greaţă, balonare, ameţeală, colici, gust amar în gură şi vărsături biliare amare.

Crizele biliare apar, de obicei, după mesele copioase, când s-au consumat alimente grele, grăsimi şi prăjeli, dar şi după perioade de stres şi oboseală.

Aşadar, dacă vă simţiţi rău după ce v-aţi înfruptat cu bucate de Crăciun, e bine să ştiţi că există remedii naturiste pentru bila leneşă.

1. Bitter suedez - este unul dintre cele mai eficiente leacuri. Medicii recomandă câte o linguriţă de bitter suedez, de trei ori pe zi.

2. Păpădia - are efcte detoxifiante şi stimulează activitatea ficatului şi a bilei, ajutând la drenarea şi eliberarea bilei în circuitul digestiv. Se poate administra sub formă de infuzie (2 linguriţe de plantă la o cană cu apă fierbinte). Se beau câte 2-3 ceaiuri pe zi, înainte de mese.

3. Cicoarea - ceaiul de cicoare, preparat prin infuzarea unei linguriţe de plantă la 250 de mililitri de apă fiartă, este şi el benefic. Se pot bea 1-2 căni de ceai pe zi, înainte de mese. Se poate consuma, însă, şi proaspătă, la salată.

4. Uleiul de măsline - se poate urma un tratament de 30 de zile, timp în care se ia câte o lingură de ulei de măsline pe stomacul gol. Acest remediu ajută la dizolvarea şi eliminarea caliculilor biliari.

5. Ceai de tei şi suc de ridiche neagră - se beau 2-3 căni de ceai de flori de tei pe zi, pentru stimularea secreţiei biliare. Pentru un efect similar, se recomandă şi o cură de 3 săptămâni cu suc de ridiche neagră pe an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Inedit » Aţi mâncat prea mult de Crăciun? Cinci remedii-minune pentru bila leneşă la îndemâna oricui