Antena Meniu Search
x

Primul salt cu parașuta, întotdeauna o aventură pe cinste (Video)

Se spune că ai trăit de pomană dacă nu ai sărit, măcar o dată, cu paraşuta. Reporterul Observator, Andreea Filip, e, de azi, în rândul celor care au bifat senzaţia de cădere în gol şi spune că experienţa nu a făcut decât să îi deschidă apetitul pentru adrenalină. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 24.07.2020, 21:07

Vezi și
  • Reporterul Andreea Filip a încercat pentru prima dată senzația unui salt cu parașuta.

Oricât de periculos ar părea saltul, siguranţa din vocea instructorului te linişteşte. Asculţi şi îţi însuşeşti lecţia predată, pentru că de ea depinde întoarcerea în siguranţă cu picioarele pe pământ: "Bazinul împins, bărbia ridicată, mâini pe ham, picioare flexate. Am intrat în poziția asta, foarte repede te semnalizez și la poziția arcuită pe care o ai scoți și mâinile simetric. Cădem, respirăm, zâmbim la Dani, îl salutăm. Să vezi ambele picioare ridicate în apropierea solului. Se apropie iarba, se apropie iarba. Nu lași picioarele pe pământ, dar nici nu le ferești neapărat". 

Instructajul e gata, nu apuci să te dezmeticeşti că ajungi în avion. 10 minute mai târziu eşti la altitudinea de salt. 

Un instructor deschide uşa. Te trezeşti împinsă pe marginea prăpastiei. Mai trec doar câteva clipe şi ştii deja că nu mai poţi da înapoi. 

Cu vântul vâjâind prin urechi şi cu o gheară strânsă în jurul inimii, nu uiți, totuşi, să zâmbeşti, în timp ce cameramanul caută, din aer, cel mai bun unghi. 

Când în sfârşit inima îşi mai scade galopul, o smucitură zdravănă te trezeşte din visare. Nu mai cazi, de-acum pluteşti. 

Nici nu apuci bine să te bucuri de senzaţie că pământul se apropie vertiginos. 

Zborul a fost super, am și zâmbit, am și râs, am și țipat, ne-am simțit și bine și acum încă îmi tremură picioarele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Inedit » Primul salt cu parașuta, întotdeauna o aventură pe cinste (Video)