Antena Meniu Search
x

Avram Iancu, bibliotecarul cu nume de revoluționar, are șansa să devină înotătorul anului în lume

După ce înotat de-a lungul Dunării, Avram Iancu are şansa să devină înotătorul anului pe plan mondial.

Vezi și

După ce înotat de-a lungul Dunării, Avram Iancu are şansa să devină înotătorul anului pe plan mondial. Este pentru prima dată când un român este nominalizat pentru acest titlu, iar Avram Iancu speră că ai lui îl vor susţine. "Am dat de milioane de ori din mâini pe Dunăre, acum e rândul vostru să mă votaţi", spune ambiţiosul înotător din Petroşani.

A parcurs 2.860 de kilometri. Fără costum de protecţie, dar cu multă voinţă. Inspirat de romanul Pilotul de pe Dunăre, al lui Jules Verne, Avram Iancu şi-a propus să ajungă înot din Munţii Pădurea Neagră, până la Sulina.

Au fost 89 de zile în care a înfruntat vânt, ploi, valuri, hipotermie şi dorinţa de a lăsa totul baltă. A fost singur în apă chiar şi câte 10 ore pe zi. Gândul i-a zburat mereu la cele trei fiice de acasă. Şi nu i-a venit să creadă când şi-a întâlnit soţia pe mal.

Avram Iancu şi-a încheiat aventura în septembrie, dar acum a intrat în cursa pentru titlul de Înotătorul anului în ape libere pe plan mondial. Şi are nevoie de cât mai multe voturi.

”Am dat de milioane de ori din maini pentru a putea realiza această premiera mondială”, spune românul

Câştigătorul va fi anunţat la începutul anului viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Inedit » Avram Iancu, bibliotecarul cu nume de revoluționar, are șansa să devină înotătorul anului în lume