Antena Meniu Search
x

Bărbat din Iași prins la volan cu un permis auto scos la imprimantă. Un detaliu l-a dat de gol și l-a băgat la închisoare

Un bărbat din Iași, prins la volanul mașinii cu un permis auto scos la imprimantă, a fost condamnat la închisoare. Bărbatul nu era la prima abatere, el fiind prins în total de trei ori la volanul unei mașini, fără să aibă dreptul de a o conduce, dar detaliile despre acest caz abia acum au apărut în presă.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 21.01.2021, 16:52

Bărbat din Iași prins la volan cu un permis auto scos la imprimantă. Un detaliu l-a dat de gol și l-a băgat la închisoare
Bărbat din Iași prins la volan cu un permis auto scos la imprimantă. Un detaliu l-a dat de gol și l-a băgat la închisoare - Profimedia Images
  • Bărbatul a fost condamnat la închisoare în decembrie 2020, iar detaliile despre acest dosar abia acum au ajuns în presă.

Polițiștilor nu le-a fost deloc greu să constate falsul, mai ales pentru că pe documentul ieșeanului din Valea Lupului nu era trecută nici măcar țara în care el ar fi fost ”emis”.

Bărbatul a ajuns în faţa judecătorilor după ce a fost depistat în trafic de trei ori circulând cu acte neconforme. Deși a fost condamnat în decembrie 2020, detaliile din dosar abia acum au ieșit la iveală.

Permis auto cumpărat online cu 25-50 de dolari

Într-una dintre situații, bărbatul le-a prezentat polițiștilor un permis de conducere emis de ”International Drivers Group Inc”, scrie ziaruldeiasi.ro.

”Actul” nu conţinea elementele de siguranţă specifice şi nici menţiuni cu privire la ţara emitentă, fiind alcătuit doar din două suporturi de material plastic tipărite cu ajutorul unor imprimante cu jet de cerneală peste care erau aplicate folii de plastic cu elemente variabile în lumină. 

Un astfel de permis se poate cumpăra online cu 25-50 de dolari, mai ales din spaţiul ucrainean, notează jurnaliștii ieșeni.

”Șoferul” a fost condamnat la patru ani de închisoare

În faţa instanţei, bărbatul a prezentat, ca dovezi ale dreptului său de a conduce, o fişă de şcolarizare pentru conducerea autovehiculelor şi o cerere privind prezentarea la examenul pentru obţinerea permisului de conducere, ambele din 2013. Totodată, el s-a arătat dispus să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, dacă va fi găsit vinovat.

Instanţa ieșeană nu i-a crezut însă regretele și l-a condamnat la patru ani de închisoare.

Judecătorii au luat în calcul şi antecedentele sale penale, respectiv faptul că fusese eliberat condiţionat după o condamnare de 7 ani şi 4 luni de închisoare pentru înşelăciune, uz de fals, evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, aflându-se totodată sub urmărire penală pentru trafic de migranţi. 

Curtea de Apel urmează să preia dosarul în martie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » Bărbat din Iași prins la volan cu un permis auto scos la imprimantă. Un detaliu l-a dat de gol și l-a băgat la închisoare