Antena Meniu Search
x

Bărbatul imun la COVID. A fost infectat cu coronavirus fără să știe, iar acum a dezvoltat "super" anticorpi eficienți și împotriva noilor tulpini

Un fost jurnalist din Statele Unite este unul dintre puținele persoane descoperite cu "super" anticorpi la vaccin. Astfel, bărbatul nu numai că este imun la coronavirus, dar nu este afectat nici de noile tulpini.

de Redactia Observator

la 12.03.2021, 10:33

John Hollis
John Hollis - Facebook / John Hollis
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

John Hollis, un fost jurnalist din statul Virginia, a descoperit că este imun la coronavirus. Astfel, anticorpii săi sunt atât de eficienți în anihialarea virusului SARS-CoV-2, încât bărbatul nu este afectat nici de noile variante.

În luna aprilie 2020, colegul său de apartament a dezvoltat o formă gravă de COVID-19, fapt ce l-a speriat atât de tare pe John încât a decis să îi scrie fiului său adolescent o scrisoare, în cazul în care va fi răpus de virus. Însă, fostul jurnalist nu s-a îmbolnăvit. 

"Ştiu că nu sunt singurul, dar sunt printre puţinii descoperiţi. Este una dintre cele mai bizare experiențe din viața mea.

În prima săptămână din aprilie, colegul meu de apartament s-a îmbolnăvit de COVID-19 și au urmat 14 zile destul de înfricoșătoare. Am tot așteptat să contractez și eu boala, dar nu s-a întâmplat și am presupus că sunt norocos", povestește John Hollis, pentru BBC.

Însă John fusese infectat cu coronavirus fără să-și dea seama, iar mai târziu a descoperit că este unul dintre rarele persoane care au dezvoltat „super-anticorpi”.

"Abia în luna iulie am aflat că, la rândul meu, contractasem virusul, în luna martie dar am dezvoltat și super anticorpi care m-au făcut imun la virus". 

Anticorpii săi sunt atât de eficienţi în uciderea virusului, încât este practic imun la boală, dar și la noile variante.

"Mostre din sângele lui John sunt o mină de aur pentru studiul diferitelor metode de a anihila acest virus. Mulți dintre pacienții noștri au un nivel ridicat de anticorpi, dar în cazul lui John poţi atenua anticorpii de până la 10.000 de ori şi tot anihilează 90% din virusuri", a declarat medicul Lance Liotta

Cercetătorii speră ca acești "super" anticorpi să îi ajute la dezvoltarea unor vaccinuri și mai eficiente împotriva virusului SARS-CoV-2. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Inedit » Bărbatul imun la COVID. A fost infectat cu coronavirus fără să știe, iar acum a dezvoltat "super" anticorpi eficienți și împotriva noilor tulpini