Bei CAFEA ZILNIC? BOLILE pe care poţi să le tratezi aşa fără să îţi dai seama
Controversele legate de cafea sunt multe, însă un lucru este cert: cofeina poate fi dăunătoare, doar în cazul în care este consumată în exces. În caz contrar, vă poate aduce numeroase beneficii

Controversele legate de cafea sunt multe, însă un lucru este cert: cofeina poate fi dăunătoare, doar în cazul în care este consumată în exces. În caz contrar, vă poate aduce numeroase beneficii
Iată ce boli puteţi ţine departe consumând o ceaşcă de cafea pe zi, potrivit unui studiu efectuat pe 400.000 de americani cu vârste cuprinse între 50 şi 70 de ani:
1. Cancer de piele: Conform unui sondaj realizat de Institutul Naţional al Cancerului din SUA, consumul a patru ceşti de cafea pe zi poate reduce riscul de tipul cel mai sever de cancer, acela de piele – melanomul malign.
- Cafeaua de specialitate, deja iubită de mulţi români, atrage cu un nou concept: au apărut barista digitali
- Cofeina, consumată în exces de adolescenţii români. Surprinzător, cafeaua e abia pe locul 3 în topul surselor
- Un livrator care s-a ars cu cafea fierbinte de la Starbucks a devenit multimilionar, după ce a dat compania în...
- Un local din Bucureşti, în topul celor mai bune 100 de cafenele din lume. Locul 1, câştigat de australieni
- Starbucks desființează 1.100 de locuri de muncă şi elimină mai multe băuturi din meniu
2. Depresie: Riscul de depresie poate fi redus dramatic dacă veţi bea cafea în mod regulat. Un studiu efectuat pe 50.000 de femei cu vârste cuprinse între 35 şi 50 de ani a demonstrat că riscul de depresie este redus cu 15% datorită consumului de cafea.
3. Alzheimer: Boala Alzheimer este una dintre bolile neurodegenerative cele mai invazive din lume. Este cea mai frecventă cauza de dementă. Studiul la o universitate din Finlanda a constatat că persoanele care consumă regulat 2-3 ceşti de cafea pe zi au un risc de 65% mai mic de a dezvolta boala Alzheimer decât cei care nu o fac. Conţinutul de cafeină suprima acumularea de plăci amiloid din creier şi noduri, care sunt cele două caracteristici principale ale bolii Alzheimer.
4. Diabet: Diabetul de tip 2 poate fi prevenit cu ajutorul cafelei în rândul adulţilor. Un studiu care a implicat aproximativ 450 000 de persoane a demonstrat acest lucru. Concluziile studiului sunt ca, în aceste cazuri, cafeaua poate fi un asistent bun de prevenire.
5. Moarte prematură: Este adevărat că moartea nu este o boală, ci pur şi simplu un proces fatal. Dar putem încerca să facem ceva pentru a amâna timpul maxim. Riscul de deces precoce poate fi redus cu 10 la 15% prin consumul de 2-3 ceşti de cafea pe zi.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰