Antena Meniu Search
x

Video Biliard în scaun rulant, ambiție și pasiune. "Vin aceşti oameni aici şi îţi dau lecţii. În fiecare an, de fiecare dată, primeşti o nouă lecţie"

Când ai o pasiune, nimic nu-ţi stă în cale. Asta ne-au demonstrat participanţii la cea mai mare competiţie Naţională de Biliard în Scaun Rulant. A fost a VII-a ediție, iar peste 70 de pasionaţi s-au înscris în concurs. Premiile au fost în bani, tacuri profesionale sau chiar scaune rulante active, extrem de utile concurenților. Inclusiv artista Lora a donat două tacuri profesionale. La competiţie a venit, pentru a-l cincelea an, şi campionul mondial. Iar colega noastră, Sonia Simionov, ea însăşi campioană naţională la biliard şi singura femeie care a învins 51 de bărbaţi în aceeaşi zi, a fost şi organizator, dar şi arbitru. 

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 13.05.2023, 11:48

Vezi și

Sonia Simionov, reporter Observator: "Ioan Tudose, din nou campion! Felicitări! Bravo! Să-l aplaudăm!"

Imobilizat după un accident de muncă, Ioan Tudose e campion şi anul acesta. Contracandidatul său a fost, ca şi anul trecut, Leonard Leoacă, care şi-a dorit ca anul acesta să-şi ia revanşa.

Leonard Leoacă, finalist: "Prima dată e distracţie. Şi în al doilea rând tot distracţie, dar...vreau să ies pe locul I." 

Irina Văcărean, organizator, președinte ASMIO: "Avem premii în bani, dar, cred că, cel mai important este că, anul acesta, am venit cu fotolii rulante active."

O competiție cu peste 70 de participanți

Sonia Simionov, reporter Observator și arbitru: "Vin aceşti oameni aici şi îţi dau lecţii. În fiecare an, de fiecare dată, primeşti o nouă lecţie. Poate şi pe aceeaşi. Aceea de a te bucura de viaţă. De a încerca să trăieşti...aşa cum îţi vine!" 

Leonard Leoacă, finalist: "În 2001 am avut un accident de tren. Am fost bătut şi pus pe linia de tren. Nişte prieteni m-au ajutat, în ghilimele, să nu-mi mai cumpăr adidaşi în ziua de azi. Şi ciorapi."

Mariana Feraru, jucător: "De la vâsta de 3 ani am poliomelită. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru ce mi-a dat. Şi cum sunt. Şi spun: Doamne, îţi mulţumesc că sunt bine!"

La prima participare la concurs, Mariana a ajuns până în semifinală. Pentru a cincea oară, la competiţie a venit Campionul Mondial în Scaun Rulant, Henrik Larsson. E deja o tradiţie pentru el.  

Henrik Larsson, campion mondial: "Încerc să văd cum pot transforma în cel mai bun mod tehnica mea pentru a-l ajuta pe celălalt."

Campionul mondial, Henrik Larsson şi campioana României, Sonia Simionov, care e arbitru şi organizator la campionatul naţional, alături de Asociaţia Sportivă Mereu Împreună pentru Oameni, au jucat un meci demonstrativ. Peste 850.000 persoane cu dizabilități trăiesc în România, iar numărul acestora, în lume, ajunge la un miliard.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Inedit » Biliard în scaun rulant, ambiție și pasiune. "Vin aceşti oameni aici şi îţi dau lecţii. În fiecare an, de fiecare dată, primeşti o nouă lecţie"