Video Bucate tradiţionale pentru masa de Crăciun, afumate în podul casei. Cheia succesului pentru un gust perfect
Este perioada în care în toate satele din ţară începe operaţiunea "afumarea". Sătenii afumă cârnaţii, toba sau slănina proaspăt făcute în podul casei, iar delicatesele de porc ajung la gustul autentic românesc, gata să fie puse pe mesele de sărbători.
În satul Nadăş, denumit şi satul fără hornuri, majoritatea localnicilor nu au afumători moderne. Produsele afumate în podurile lor, însă, au gustul autentic românesc.
Localnici: După ce se taie porcul se curăţă untura, tot ce e după oase şi se pune la sare. După aceea se spală de sare, se usucă se lasă la svântat şi se urcă la pod, la fum.
Se afumă porcul în pod, pentru că aici căşile sunt fără horn.
Produse tradiţionale pentru masa de Crăciun
- Bucatele tradiţionale din Oltenia l-au cucerit şi pe ambasadorul Pakistanului: "Nu vreau să plec, mă duc la ţară"
- După parada de Ziua Naţională, bucureştenii au dat năvală la târgurile de Crăciun. Micii au fost la mare...
- Cum au ajuns legumele mai scumpe decât carnea. De Crăciun, salata de boeuf costă mai mult ca o tavă de friptură
Gustul deosebit al produselor vine mai ales de la stilul de afumare, iar lemnul de esenţă tare este de fapt, cheia succesului.
Localnic: La ăsta totul e natural, esenţă de lemn bun.
Reporter: Cât o ţineţi în pod?
Localnic: O săptămâmă, două la fum, să se afume bine, depinde cât e fumul de tare. După aceea o punem la vânt.
După ce sunt preparate şi afumate, delicioasele produse tradiţionale ajung pe masa de sărbători.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰