Cafeaua, produs cancerigen? Justiția americană, chemată să decidă dacă băutura conține substanțe toxice
California ar putea declara cafeaua produs cancerigen, justiția fiind chemată să decidă dacă această băutură conține substanțe toxice.
California ar putea declara cafeaua produs cancerigen, justiția fiind chemată să decidă dacă această băutură conține substanțe toxice care pun în pericol sănătatea consumatorilor.
Un grup din California a dat în judecată mai multe companii producătoare de cafea, printre care Starbucks și Keurig, acuzându-le că vând produsele fără a-i avertiza pe consumatori că acestea conțin o substanță cancerigenă.
![](https://img.digitalag.ro/?u=http%3A%2F%2Fobservator.tv%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2018%2F1%2F24%2F239352%2F15168180600ce529e6.jpg)
O lege din 1986, pentru care a militat și Jane Fonda, îi obligă pe comercianți să-i avertizeze pe consumatori asupra existenței a peste 900 de substanțe toxice în produsele pe care le vând.
- Un tir sârbesc plin cu dulciuri a luat-o pe arătură în Olt şi a făcut praf un copac. Pasagerul din dreapta a...
- Calendar ortodox 25 ianuarie. Creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Grigorie Teologul, prieten bun cu Sfântul...
- Un cuplu din UK a zburat până în Italia pentru o zi, fiindcă o ieşire în Londra ar fi costat de trei ori mai mult
- "Nu mă mâncase". Mărturia tânărului care a fost înghiţit de o balenă în apele din Chile. Cum a scăpat cu...
- Beatrice câştigă mii de euro, purtându-le de grijă petrecăreţilor din Milano. Cum a ajuns să fie cunoscută
Cafeaua se numără printre produsele care conțin acrilamidă, un compus chimic ce se formează în alimentele bogate în amidon în timpul procesării la temperaturi înalte, cum ar fi prăjirea, coacerea și frigerea. Prin urmare, cafeaua, cerealele sau pâinea prăjită pot conține acrilamidă.
EFSA, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară, a făcut o evaluare a riscurilor existenței acestei substanțe în alimentație pe baza a circa 100 de studii științifice și a datelor strânse de la consumatori, ONG-uri și din sectorul industriei agro-alimentare. Studii realizate pe animale au arătat că substanța este genotoxică și cancerigenă, acest compus putând, prin urmare, să deterioreze ADN-ul și să provoace cancere. Autoritatea Europeană a ajuns la concluzia că acrilamida poate mări riscul de dezvoltare a unui cancer, subliniind că cei mai expuși sunt copiii.
Sunt studii care au declarat cafeaua drept un produs cancerigen, dar și studii care îi laudă beneficiile asupra sănătății.
În urmă cu 25 de ani, și Organizația Mondială a Sănătății a introdus cafeaua pe lista produselor care ar putea duce la apariția cancerului, însă, din 2016, se menționează că sunt considerate cancerigene toate băuturile care sunt consumate foarte fierbinți.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰