Antena Meniu Search
x

Cafeaua, produs cancerigen? Justiția americană, chemată să decidă dacă băutura conține substanțe toxice

California ar putea declara cafeaua produs cancerigen, justiția fiind chemată să decidă dacă această băutură conține substanțe toxice.

California ar putea declara cafeaua produs cancerigen, justiția fiind chemată să decidă dacă această băutură conține substanțe toxice care pun în pericol sănătatea consumatorilor.

Un grup din California a dat în judecată mai multe companii producătoare de cafea, printre care Starbucks și Keurig, acuzându-le că vând produsele fără a-i avertiza pe consumatori că acestea conțin o substanță cancerigenă.

O lege din 1986, pentru care a militat și Jane Fonda, îi obligă pe comercianți să-i avertizeze pe consumatori asupra existenței a peste 900 de substanțe toxice în produsele pe care le vând.

Pe acelaşi subiect

Cafeaua se numără printre produsele care conțin acrilamidă, un compus chimic ce se formează în alimentele bogate în amidon în timpul procesării la temperaturi înalte, cum ar fi prăjirea, coacerea și frigerea. Prin urmare, cafeaua, cerealele sau pâinea prăjită pot conține acrilamidă.

EFSA, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară, a făcut o evaluare a riscurilor existenței acestei substanțe în alimentație pe baza a circa 100 de studii științifice și a datelor strânse de la consumatori, ONG-uri și din sectorul industriei agro-alimentare. Studii realizate pe animale au arătat că substanța este genotoxică și cancerigenă, acest compus putând, prin urmare, să deterioreze ADN-ul și să provoace cancere. Autoritatea Europeană a ajuns la concluzia că acrilamida poate mări riscul de dezvoltare a unui cancer, subliniind că cei mai expuși sunt copiii.

Sunt studii care au declarat cafeaua drept un produs cancerigen, dar și studii care îi laudă beneficiile asupra sănătății.

În urmă cu 25 de ani, și Organizația Mondială a Sănătății a introdus cafeaua pe lista produselor care ar putea duce la apariția cancerului, însă, din 2016, se menționează că sunt considerate cancerigene toate băuturile care sunt consumate foarte fierbinți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » Cafeaua, produs cancerigen? Justiția americană, chemată să decidă dacă băutura conține substanțe toxice