Antena Meniu Search
x

Caniculă extremă în SUA. O femeie din Texas susține că a reușit să coacă o pâine în cutia poștală

Canicula care a lovit România în ultimele zile nu este un fenomen unic pe glob și, din nefericire, sunt multe zone lovite de temperaturile neașteptat de mari. În fața temperaturilor care ridică mercurul în termometre, cei mai mulți dintre noi căutăm metode prin care să ne răcorim sau căutăm acele locuri cum ar fi marea sau ștrandurile, în care ne putem bucura de soare. Totuși, după cum arată o postare de pe Reddit care a fost distribuită de peste 11.000 de ori, o femeie din Huston, SUA, a reușit să folosească valul de caniculă într-un mod cât se poate de practic.

de Adrian Popovici

la 15.07.2023, 15:11

Roberta Wright și pâinea despre care susține că a fost coaptă în cutia poștală
Caniculă extremă în SUA. O femeie din Texas susține că a reușit să coacă o pâine în cutia poștală - Facebook

Mai exact, după cum arată postările de la rețelele sociale, Roberta Wright din Huston, statul american Texas, a profitat de valul de căldură  pentru a coace o pâine. Astfel, căldura soarelui i-ar fi transformat cutia poștală din cărămidă într-un adevărat cuptor în care franzela a fost gata în aproximativ 45 de minute.

Howard E. Caesar, autorul uneia dintre cele mai distribuite postări despre pâinea coaptă în cutia poștală din cauza caniculei a scris pe pagina sa de Facebook: "Prietena mea, Roberta Wright, care locuiește într-o suburbie din Houston, a postat aceste fotografii pe Facebook pentru a arăta cât de cald este! A copt cu adevărat pâinea în căsuța poștală!! A durat 45 de minute!"

Din pozele pe care acesta le-a publicat pe Facebook se poate vedea cum Roberta Wright scoate pâinea coaptă din cutia poștală aflată chiar la marginea peluzei sale din Huston.

Controverse în mediul online

Pe acelaşi subiect

La fel ca multe alte postări de pe rețelele sociale, cea despre pâinea coaptă în cutia poștală a atras multă atenție, dar și multe comentarii negative. Astfel, mulți dintre cei care au văzut imaginile sunt de părere că acestea sunt false și că, indiferent de valul de caniculă care a lovit Texasul nu a fost îndeajuns de puternic încât să transforme cutia poștală din cărămidă într-un cuptor.

Cei care cred că această postare sunt de părere că cutia poștală nu a atins temperatura necesară pentru a transforma aluatul în pâine. După cum arată site-urile de specialitate, temperatura ideală pentru coacere se află undeva între 180 și 250 grade Celsius.

"Fals, pentru că literalmente nu este posibil. Chiar și o mașină lăsată în soare nu poate atinge temperaturi de coacere de 150-200 de grade Celsius", a scris un comentator pe Reddit.

În ciuda unor astfel de critici, unii comentatori au fost receptivi la ideea unei pâini coapte într-o cutie poștală și se întrebau dacă "metoda" ar putea fi folosită pentru a face pizza sau a pregăti carnea. Alți internauți s-au folosit de această oportunitate pentru a atrage atenția celor care își comandă tratamentele prin poștă că temperaturile crescute pot afecta eficiența acestora.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Inedit » Caniculă extremă în SUA. O femeie din Texas susține că a reușit să coacă o pâine în cutia poștală