Carnea de prepeliță, bibilică sau struț, la mare căutare în magazine, în ciuda prețurilor
Puiul şi porcul pierd teren în faţa delicateselor. Prepeliţa şi bibilica şi-au găsit loc pe rafturile hipermarketurilor şi în meniurile restaurantelor.
Puiul şi porcul pierd teren în faţa delicateselor. Prepeliţa şi bibilica şi-au găsit loc pe rafturile hipermarketurilor şi în meniurile restaurantelor. Se gătesc uşor, sunt sănătoase şi piperate. la preţ. Câteva zeci de lei costă un kilogram. Cea mai scumpă carne este cea de struţ, kilogramul poate ajunge la 180 de lei.
Carnea de prepeliţă se găseşte acum în mai toate hipermarketurile, dar şi în restaurante. Se găteşte uşor şi are mai multe vitamine şi minerale decât cea de pui, spun specialiştii.
Ca să fie fragedă, prepeliţa se ţine două-trei zile în vin roşu. Apoi se lasă jumătate de oră la cuptor. În magazine, lângă prepeliţă, stau la loc de cinste carnea de bibilică şi cea de raţă.
- O nouă şansă pentru un căprior lovit şi abandonat pe şosea. Helga, o şoferiţă cu inima de aur, l-a salvat de...
- Imagini spectaculoase surprinse în parcurile din Tokyo. Florile de cireş au transformat locul într-un peisaj de...
- O plantă rară, păzită zi și noapte într-o pădure din Târgu-Jiu. Cristi: "I se mai spune și floarea de șah"
- Reuniţi de destin, după 8 decenii. Cum s-au întâlnit la 95 de ani doi iubiţi din copilărie, datorită unei...
- Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Buna Vestire. Ce este interzis să faci astăzi, de Blagoveştenie sau Ziua...
Carnea de struţ, în schimb, poate înlocui burgerii de vită sau cârnaţii de porc. Struţul conţine grăsimi sănătoase şi fier, aşa că este recomandat şi celor care suferă de anemie.
Un kilogram de carne de struţ pentru friptură costă 180 de lei. Cârnaţii au şi ei un preţ destul de piperat, 80 de lei kilogramul.
Pieptul de bibilică se vinde cu 73 de lei. Mult mai ieftină este prepeliţa, care costă aproape 40 de lei pe kilogram.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰