Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ce spune vinul preferat despre personalitatea ta

Spune ce vin preferi, ca să îți spun cine ești.

de Redactia Observator

la 29.06.2017 , 09:35

- Shutterstock

Spune ce vin preferi, ca să îți spun cine ești. Diferitele soiuri de vin pot fi un bun indicator al tipului de personalitate, iar dacă nu ai preferințe clare încă, este și acesta un indiciu.  

În țara podogoriilor, dar și pe alte meleaguri, vinul este una dintre puținele băuturi despre care poți spune deschis că îți place, fără să ai parte de ridicări din sprâncene. În varianta lui curată, fără prea multe adaosuri și consumat cu moderație - un pahar pe zi - este considerat de medici ca fiind singura băutură cu beneficii pentru sănătate. Dar avantajele nu se opresc aici.

Dintre toate licorile alcoolice, vinul este prima alegere a doamnelor, în special în varianta lui roșie. Este băutura potrivită în contexte romantice, la întâlnirile cu fetele și pentru un mare număr de evenimente. Îți oferă alternative speciale de petrecere a timpului liber - toate construite în jurul aceleiași tematici: vizite în podgorii și crame, unele dintre ele în jurul unor conace restaurate; degustări de vin ca la carte, sub îndrumarea somelierului; ieșiri cu prietenii în wine bars -  adesea, mai elegante decât barurile obișnuite.

Articolul continuă după reclamă

În sfârșit, vinul mai are un avantaj - este o băutură suficient de sigură și de populară încât să ofere indicii despre personalitatea celui care preferă un soi sau altul. Un veritabil test psihologic. Unde mai pui că nu stă deloc rău la capitolul diversitate. Iar dacă gusturile nu sunt bine conturate încă, înseamnă că trebuie să testezi mai departe - găsești un număr mare de sortimente, la prețuri accesibile, în magazinele online de vinuri.

Ți-ai turnat vin în pahar? Să înceapă testul:

  • Merlot

Un sortiment nepretențios, ușor de băut și des întâlnit pe mesele diverselor evenimente, arată că te simți în largul tău în grupurile mari și că ești un bun partener de conversație. Merlotul are efect afrodiziac și poate fi asortat bucatelor delicioase, ca pastele cu carne și brânzeturile maturate. Din acest motiv, acest tip de vin este considerat o băutură senzuală, apreciată de cei care iubesc micile plăceri ale vieții.

  • Pinot Noir

O aromă unică, proaspătă și elegantă. Același lucru poate fi spus și despre tine, dacă acesta este sortimentul tău preferat. Iubești independența, călătoriile la mare și visezi să te muți într-un oraș mic sau într-o casă cochetă, situată într-o zonă rurală.

  • Cabernet Sauvignon

Dacă acest vin sec este alegerea ta, ai o personalitate asertivă, ușor de remarcat și un stil direct și sincer. Preferi ținutele clasice, muzica veche și discuțiile despre istorie și politică.

  • Riesling

Un vin dulceag, preferat de oamenii amabili. Ești prietenul de nădejde, cel care are mereu un sfat bun de oferit și un umăr pe care cei din jur își lasă ofurile. Ai multe de oferit lumii, datorită calităților și talentelor tale, dar ai tendința să te subestimezi.

  • Rosé

O alegere tinerească și feminină, indică o personalitate solară și plină de farmec. Preferi ținutele în tendințe și ești invitatul ideal la petreceri, unde înveselești atmosfera, în cel mai bun sens - pornești cele mai interesante conversații și alegi muzica cea mai bună.

Care este vinul tău preferat și cât de mult crezi că îți reflectă personalitatea și alegerile?

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Obişnuiţi să căutaţi semnificaţia viselor?
Observator » Inedit » Ce spune vinul preferat despre personalitatea ta