Antena Meniu Search
x

Galerie foto Cele mai romantice orașe pentru o vacanță de Ziua Îndrăgostiților

Visăm cu toţii la o vacanţă în străinătate. Având în vedere că se apropie Ziua Îndrăgostiţilor, jurnaliştii străini au întocmit un top al celor mai romantice oraşe europene. Şi contrar aşteptărilor, Parisul nu figurează printre ele. Primul loc este ocupat, în schimb, de Verona, casa lui Romeo şi a Julietei.

de Redactia Observator

la 09.02.2021, 17:37

  • Jurnaliştii străini au întocmit un top al celor mai romantice oraşe unde poţi sărbători Ziua Îndrăgostiţilor.
  • Considerat oraşul unei mari iubiri, Verona a devenit în decursul anilor destinaţia preferată a tinerilor îndrăgostiţi.

Considerat oraşul unei mari iubiri, Verona a devenit în decursul anilor destinaţia preferată a tinerilor îndrăgostiţi. Balconul în care Julieta tânjea după dragostea lui Romeo nu este însă singurul monument care face din Verona un oraş romantic. 

Faimosul balcon de la care Julieta, la 13 ani, îi jura dragoste lui Romeo

Piazza Bra, înconjurată de numeroase cafenele, restauranate şi clădiri istorice, este perfectă pentru plimbările în doi de Ziua Îndrăgostiților.

Tot în Verona, vizitatorii se pot plimba şi pe faimosul Pod de Piatră, care traversează râul Adige.

În Praga, de Ziua Îndrăgostiților

Cunoscută pentru arhitectura sa impresionantă care îmbină stilul Art Nouveau, baroc, gotic şi renascentist, Praga le oferă vizitatorilor peisaje de basm. De la celebrele sale străzi pitoreşti până la faimosul Pod al Îndrăgostitilor, Praga poate deveni rapid o escapadă romantică pentru tinerii îndrăgostiţi.

Capitala Cehiei este cunoscută, de asemenea, pentru plimbările romantice cu trăsura, prin centrul oraşului.

Viena oferă o varietate de locuri pline de romantism

Printre cele mai romantice oraşe se numără şi Viena. La fel ca Praga, această capitală europeană dispune de o arhitectură impresionantă şi peisaje unice, cum ar fi grădinile Palatului Schonbrunn, care adăpostesc şi cea mai veche grădină zoologică din lume.

Viena este cunoscută şi pentru faimoasele sale baruri rooftop de unde tinerii îndrăgostiţi pot admira oraşul de la înălţime.

Peisaje de vis în Dubrovnik, Perla Oceanului Adriatic

Arhitectura medievală, castelele din piatră, turnurile înalte şi apusurile magice fac din Dubrovnik, Perla Oceanului Adriatic.

Toate acestea pot fi admirate din telecabina care urcă spre vârful muntelui Srd, aflat la 400 de metri deasupra oraşului croat.

Lista oraşelor romantice continuă cu Veneţia, faimoasă pentru plimbările romantice cu gondola pe canalele sale, de Ziua Îndrăgostiților.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Cele mai romantice orașe pentru o vacanță de Ziua Îndrăgostiților