Video Cinci trucuri simple pentru a alege pepeni dulci, perfect copți
Una dintre dilemele verii este cum alegem pepenele perfect. Pentru unii, există tot felul de trucuri transmise din generație în generație, cum ar fi bătutul și sunetul pe care îl scoate, pata galbenă sau forma pe care o are. Pentru alții, nimic nu este la întâmplare, ba chiar e aproape o știință.
Se bate, se ascultă, se întoarce pe toate părțile. E ca un test de laborator. Pentru unii este instinct, dar pentru alții este știință pură.
Cum alegem pepenele perfect
Trebuie să vă orientați după codiță, greutate, formă și pată. Dacă are codița verde, pepenele este proaspăt adus de la câmp.
Pata galbenă - dacă este mare, acest pepene a fost copt pe câmp, și e semn de sănătate și dulceață. Dacă este lunguieț, este zemos.
Dacă este mai rotund, atunci este mai dulce. Sunetul trebuie să fie sec, adânc, să sune a gol. Dacă pare mai greu decât mărimea lui, este un semn bun că a acumulat suficientă apă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰