Antena Meniu Search
x

Specialiştii CNN consideră Transfăgărăşanul unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume

Un drum din România a intrat în topul CNN al celor mai frumoase şi mai palpitante şosele ale lumii. Transfăgărăşanul, cu ale sale serpentine ameţitoare printre munţi, este descris ca o minune a ingineriei.

de Redactia Observator

la 20.06.2019, 22:12

Vezi și

Un drum din România a intrat în topul CNN al celor mai frumoase şi mai palpitante şosele ale lumii. Transfăgărăşanul, cu ale sale serpentine ameţitoare printre munţi, este descris ca o minune a ingineriei. Şi poarta de acces către unele dintre cele mai spectaculoase privelişti de pe mapamond. Şoseaua din Făgăraş ocupă locul doi în clasament, înaintea unor drumuri din Norvegia, Argentina şi China.  

"Drumul către cer" - aşa cum este numit Transfăgărăşanul în topul CNN - e unul dintre cele mai frumoase şi mai captivante din lume. Cu panorame pe care puţini au şansa să le vadă vreodată, şoseaua de 150 de kilometri şerpuieşte prin Făgăraş, până la peste 2000 de metri altitudine.

Transfăgărăşanul, bătut la frumuseţe doar de un drum din Italia 

În topul realizat de americani, Transfăgărăşanul a concurat cu şosele din toată lumea, pe cât de spectaculoase, pe atât de periculoase. 

Cum ar fi Scara trolilor din Norvegia, un drum foarte abrupt, cu serpentine ameţitoare, sau Drumul Morţii din Bolivia care face, anual, 300 de victime. 

Minunea din Carpaţi a fost depăşită doar de Passo dello Stelvio, cea mai înaltă şosea din Alpii italieni, cu 50 de serpentine.

Aşa că nu e de mirare că Transfăgărăşanul este străbătut, anual, de aproape 8.000 de maşini din toate colţurile lumii. 

Iar serpentinele palpitante îi conving pe mulţi să revină pentru o nouă porţie de adrenalină.

În drumul lor, turiştii pot admira Bâlea Lac, cel mai înalt punct de-a lungul traseului, iar la coborâre se pot bucura de răcoare şi de priveliştea fără egal de la Barajul Vidraru. 

O noapte de cazare la baza Transfăgărăşanului nu depăşeşte 200 de lei. Oficial, cel mai frumos drum din ţară va fi deschis turiştilor de la 1 iulie, odată cu topirea ultimelor urme de zăpadă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Inedit » Specialiştii CNN consideră Transfăgărăşanul unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume