Antena Meniu Search
x

Combinații ALIMENTARE INTERZISE atunci când iei MEDICAMENTE

Acordaţi o atenţie deosebită atunci când administraţi mai multe medicamente în aceeaşi perioadă

Acordaţi o atenţie deosebită atunci când administraţi mai multe medicamente în aceeaşi perioadă

Citrice şi sirop pentru tuse. Citricele conţin o cantitate importantă de vitamina C. Aceste fructe blochează o enzimă care metabolizează dextrometorfanul, un medicament antitusiv. Molecula se acumulează în sânge fără să fie degradată şi se măresc efectele secundare: halucinaţii, somnolenţă.

Lactate şi antibiotice. Anumite antiobiotice, în special ciprofloxacina, devin ineficiente dacă intră în contact cu calciul, fierul şi alte minerale din produsele lactate. Totodată, laptele, datorită calciului pe care îl conţine, poate interfera cu medicaţia pentru tiroidă.

Cafea şi medicamente care conţin efedrină. Cafeaua interacţionează şi poate avea efecte adverse în cazul în care este combinată cu medicamente care conţin efedrină sau alte stimulente ale sistemului nervos central

Suc de rodie şi medicamente pentru reglarea tensiunii. Sucul de rodie este contraindicat în combinaţie cu medicamentele pentru reglarea tensiunii. Anumite enzime din sucul de rodie anulează efectul acestor pastile.

Băuturi energizante şi medicamente pentru controlul tensiunii. Băuturile energizante şi cele special concepute pentru sportivi pot fi dăunătoare dacă sunt combinate cu medicamente pentru controlul tensiunii

Vin roşu şi antidepresive. Este contraindicat să consumaţi vin roşu în cursul unui tratament cu antidepresive. Combinaţia între vinul roşu şi antidepresive poate duce la atac cerebral, variaţii grave ale tensiunii arteriale şi dureri de cap.

CITEȘTE ȘI Nu te mai păcăli singur(ă)! ȘAPTE medicamente și produse farmaceutice pe care dai banii DEGEABA

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Inedit » Combinații ALIMENTARE INTERZISE atunci când iei MEDICAMENTE