Antena Meniu Search
x

Mai multe parcuri din Capitală au prins culoare. Autorităţile au vopsit copacii cu var multicolor

Mai multe parcuri din Capitală au prins culoare! Autorităţile au vopsit copacii cu var multicolor, însă bucureştenii nu au primit ideea cu prea mult entuziasm.

Vezi și

Mai multe parcuri din Capitală au prins culoare! Autorităţile au vopsit copacii cu var multicolor, însă bucureştenii nu au primit ideea cu prea mult entuziasm. Nu este totuşi primul loc din ţară în care arborii sunt portocalii, galbeni, roz sau verzi.

În Parcul Plumbuita din sectorul doi al Capitalei, copacii multicolori au acaparat peisajul. Albaştri, galbeni sau roşii, arborii se iau la întrecere cu florile de pe marginea aleilor. Dar pata de culoare nu îi înveseleşte chiar pe toţi bucureştenii. 

Tot în sectorul doi, aproape de piaţa Obor, un alt parc a prins culoare. Însă doar pe jumătate. 

Dan Cristian Popescu, Viceprimar sectorul 2: "Este var, var colorat, copacii trebuie oricum vopsiţi şi adâugându-se o culoare ecologică ce nu dăunează sub niciun fel copacilor, eu cred că aduce cel puţin o pată de culoare."

Autorităţile au preluat ideea de la mai bine de 300 de kilometri distanţă. Pe drumul care leagă Horezu de Târgu-Jiu, există o pădure plină cu arbori cu trunchiuri colorate. În grădina paradisului, toţi trecătorii se opresc. 

Lucrarea realizata anul trecut de artistul plastic Mihai Ţopescu este un manifest împotriva defrisarilor, locul a devenit imediat o atracție turistica pentru turiștii care nu pleacă de aici fără o amintire.

Veniţi de pe Cheile Olteţului sau de la mănăstirea Polovragi, turiştii descoperă cu uimire şi acest nou obiectiv. 

Treizeci de voluntari au lucrat pentru ca pădurea să prindă culoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Inedit » Mai multe parcuri din Capitală au prins culoare. Autorităţile au vopsit copacii cu var multicolor