Cu ingrediente naturale din casa ta! Cea mai sănătoasă REȚETĂ de SALATĂ DE VINETE
Salata de vinete este o specialitate de care ne bucurăm cu toții îndeosebi în timpul sezonului cald

Salata de vinete este o specialitate de care ne bucurăm cu toții îndeosebi în timpul sezonului cald
Întrucât varianta cu maioneză este cu siguranţă cea mai gustoasă, dar şi cea mai grasă, atunci încercaţi următoarea reţetă cu maioneză de casă uşoară.
Aveţi nevoie de:
- 1 kg de vinete;
- o jumătate de ceapă mică;
- maioneza vegetală făcută în casă.
- Rețeta perfectă de mucenici. Care este ingredientul-vedetă care le oferă un plus de savoare anul acesta
- O nouă şansă pentru un căprior lovit şi abandonat pe şosea. Helga, o şoferiţă cu inima de aur, l-a salvat de...
- Imagini spectaculoase surprinse în parcurile din Tokyo. Florile de cireş au transformat locul într-un peisaj de...
- O plantă rară, păzită zi și noapte într-o pădure din Târgu-Jiu. Cristi: "I se mai spune și floarea de șah"
- Reuniţi de destin, după 8 decenii. Cum s-au întâlnit la 95 de ani doi iubiţi din copilărie, datorită unei...
Pentru maioneză:
- 150 ml de lapte de soia;
- 1 1/2 linguriţe de zeamă de lămâie;
- 1 linguriţă de muştar dijon;
- 170 ml de ulei de măsline extra virgin;
- puţină sare şi puţin piper.
Mod de preparare a maionezei:
Amestecă laptele de soia, zeamă de lămâie şi muştarul într-un blender pentru aproximativ 30 de secunde. În timp ce amesteci ingredientele, adăugă uleiul foarte încet, până când compoziţia se îngroaşă. Asezonează după gust.
Mod de preparare a salatei de vinete:
Vinetele trebuie coapte până când coaja devine sfărâmicioasa şi interiorul vinetelor este moale. Apoi se curată, se pun într-o sită deasupra unui vas şi se lasă la scurs cel puţin câteva ore. Taie ceapă. Scoate vinetele din frigider, lasă-le să ajunge la temperatura camerei, mărunțește-le cu un tocător de lemn şi adăugă apoi maioneză şi condimentele după gust.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰