Cum s-a desfășurat PARADA de 1 DECEMBRIE în ultimii șase ani. VIDEO
Parada militară, cel mai așteptat moment al zilei de 1 Decembrie, nu e un eveniment tras la indigo. O demonstrează și manifestările din ultimii șase ani
Parada militară, cel mai așteptat moment al zilei de 1 Decembrie, nu e un eveniment tras la indigo. O demonstrează și manifestările din ultimii șase ani, din 2009 până anul trecut. Chiar dacă se respectă un protocol, încă din 2014 au survenit mari schimbări, odată cu mutarea locului de desfăşurare a ceremoniei din Bucureşti.
Am adunat şase clipuri video cu parada de 1 Decembrie, clipuri care oferă o retrospectivă inedită a manifestării.
În 2009, 10.000 de români au admirat parada de 1 Decembrie de la București. 1.500 de militari de la toate armele au trecut pe sub Arcul de Triumf, deși doar câteva elicoptere militare au survolat zona din cauza ceții.
În 2010, am avut un Intai Decembrie pe toate gusturile. La Bucuresti, o mica armata a trecut pe sub Arcul de Triumf. S-au auzit salve de tun. La Alba Iulia, au fost depuse coroane, dar s-a si protestat. Acum, romanii se pregatesc pentru traditionalele sarmale si pentru fasolea cu carnati. Acum, e in plina desfasurare, parada portului popular
- Partidul lui Viktor Orban cere prin lege interzicerea paradelor gay
- Mii de oameni au sărbătorit Sfântul Patrick în stradă la Londra și în SUA. Kate Middleton, printre...
- O nouă şansă pentru un căprior lovit şi abandonat pe şosea. Helga, o şoferiţă cu inima de aur, l-a salvat de...
- Imagini spectaculoase surprinse în parcurile din Tokyo. Florile de cireş au transformat locul într-un peisaj de...
- O plantă rară, păzită zi și noapte într-o pădure din Târgu-Jiu. Cristi: "I se mai spune și floarea de șah"
În 2011, 1.500 de militari si tehnica militara a MApN, MAI, SRI si SPP alaturi de presedintele Traian Basescu, participa la aceasta ora la Parada militara organizata de Ziua Nationala a Romaniei, in Piata Arcului de Triumf din Bucuresti.
În 2012, evenimentul organizat de Ministerul Apararii Nationale a inceput cu intonarea Imnului National al Romaniei, de catre Corul Academic „Divina Armonie”. In semn de salut, bateria de artilerie a Regimentului 30 Garda ,,Mihai Viteazul” executa 21 de salve de tun, obicei provenit din secolul al XIV-lea.
În 2013, finalul paradei a fost asigurat de Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazul", iar vremea a fost una deloc prietenoasă.
În 2014, a fost o zi de iarnă autentică în Bucureşti. Cu temperaturi de îngheţ şi ninsoare abundentă. Dar ziua naţională înseamnă, înainte de toate, parada militară. Aşa că vremea rea nu prea a contat
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰