Antena Meniu Search
x

Cum s-a desfășurat PARADA de 1 DECEMBRIE în ultimii șase ani. VIDEO

Parada militară, cel mai așteptat moment al zilei de 1 Decembrie, nu e un eveniment tras la indigo. O demonstrează și manifestările din ultimii șase ani

Vezi și

Parada militară, cel mai așteptat moment al zilei de 1 Decembrie, nu e un eveniment tras la indigo. O demonstrează și manifestările din ultimii șase ani, din 2009 până anul trecut. Chiar dacă se respectă un protocol, încă din 2014 au survenit mari schimbări, odată cu mutarea locului de desfăşurare a ceremoniei din Bucureşti.

Am adunat şase clipuri video cu parada de 1 Decembrie, clipuri care oferă o retrospectivă inedită a manifestării.

În 2009, 10.000 de români au admirat parada de 1 Decembrie de la București. 1.500 de militari de la toate armele au trecut pe sub Arcul de Triumf, deși doar câteva elicoptere militare au survolat zona din cauza ceții.

În 2010, am avut  un Intai Decembrie pe toate gusturile. La Bucuresti, o mica armata a trecut pe sub Arcul de Triumf. S-au auzit salve de tun. La Alba Iulia, au fost depuse coroane, dar s-a si protestat. Acum, romanii se pregatesc pentru traditionalele sarmale si pentru fasolea cu carnati. Acum, e in plina desfasurare, parada portului popular

În 2011, 1.500 de militari si tehnica militara a MApN, MAI, SRI si SPP alaturi de presedintele Traian Basescu, participa la aceasta ora la Parada militara organizata de Ziua Nationala a Romaniei, in Piata Arcului de Triumf din Bucuresti.

În 2012, evenimentul organizat de Ministerul Apararii Nationale a inceput cu intonarea Imnului National al Romaniei, de catre Corul Academic „Divina Armonie”. In semn de salut, bateria de artilerie a Regimentului 30 Garda ,,Mihai Viteazul” executa 21 de salve de tun, obicei provenit din secolul al XIV-lea.

În 2013, finalul paradei a fost asigurat de Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazul", iar vremea a fost una deloc prietenoasă.

În 2014, a fost o zi de iarnă autentică în Bucureşti. Cu temperaturi de îngheţ şi ninsoare abundentă. Dar ziua naţională înseamnă, înainte de toate, parada militară. Aşa că vremea rea nu prea a contat

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Inedit » Cum s-a desfășurat PARADA de 1 DECEMBRIE în ultimii șase ani. VIDEO