De ce apare cancerul de gât, care l-a mutilat şi ucis pe soţul lui Celine Dion
Soţul lui Celine Dion (47 de ani), Rene Angelil, a murit la vârsta de 73 de ani, joi (14 ianuarie). Casatorit cu artista din 1994, el s-a luptat multa vreme cu cancerul oral

Soţul lui Celine Dion (47 de ani), Rene Angelil, a murit la vârsta de 73 de ani, joi (14 ianuarie). Casatorit cu artista din 1994, el s-a luptat multa vreme cu cancerul oral.
"Rene Angelil, 73 de ani, a murit in aceasta dimineata (nr. 14 ianuarie), la casa sa din Las Vegas, dupa o lunga si curajoasa lupta cu cancerul", a declarat un reprezentant al celor doi, conform ABC News.
In august 2014, artista a anuntat ca isi amana cariera pe termen nedefinit pentru a fi alaturi de sotul ei, care a fost diagnosticat cu cancer in 1999 (ea s-a retras si atunci din muzica). Angelil a fost operat in 2013, iar o parte din limba i-a fost indepartata, motiv pentru care capacitatea de a vorbi a fost limitata.
Cancerul oral poate aparea in orice zona a cavitatii bucale, iar numarul celor afectati de aceasta maladie este in crestere an de an.
- Povestea de viaţă a lui Val Kilmer: "Un om dificil, un actor talentat, dar subestimat". S-a luptat întreaga...
- Regele Charles a ajuns la spital din cauza unor efecte secundare provocate de tratamentul împotriva cancerului
- Ce a descoperit o tânără după ce și-a pus implanturi mamare. Crede că i-au salvat viața: "A fost împins în...
- Eddie Jordan, fostul patron al Jordan F1, unde Michael Schumacher a debutat, a murit la 76 de ani din cauza cancerului
- Suspectat de o răceală în Thailanda, a primit un diagnostic sumbru în UK. Povestea unui tânăr de 24 de ani și...
"Cancerul oral reprezinta 2-5% din totalul tumorilor maligne. Desi procentul nu este mare, boala si tratamentul pot avea un impact grav (...) acest cancer avand de cele mai multe ori caracter mutilant", explica intr-un interviu acordat ziare.com doctorul stomatolog Mihaela Radulescu.
Este mai frecvent peste 40 de ani, cu o prezenta de doua ori mai mare la sexul masculin. In ultimul timp, s-a constatat o scadere a limitei de varsta si o frecventa in continua crestere.
Cauzele acestui tip de cancer sunt complexe si multe necunoscute, un rol important avandu-l factorii favorizanti oncogeni:
- iritatii locale, traumatisme mecanice produse de dinti, resturi radiculare, obturatii si lucrari protetice necorespunzatoare;
- tutunul si alcoolul concentrat;
- absenta igienei orale;
- agenti virali cu proprietati oncologice;
- ereditatea pare a fi implicata in procesul neoplazic;
- poluarea mediului;
- stresul;
- lipsa de educatie sanitara.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰