Antena Meniu Search
x

Video Dispozitive inspirate de la Hollywood pe maşinile traficanţilor de ţigări. Numerele de înmatriculare se schimbă în mers

Cum a devenit tot mai greu pentru traficanţi să mute dintr-o parte în alta a ţării ţigări de contrabandă, inventează mereu metode să poată trece nevăzuţi. Cea mai nouă a fost descoperită de poliţişti în regiunea Moldovei. Este vorba despre un dispozitiv de schimbare automată a numerelor de înmatriculare a maşinilor, din mers.

de Redactia Observator

la 09.11.2021, 20:34

Vezi și

Sute de mii de pachete cu ţigări de contrabandă au fost plimbate cu mai multe maşini dinspre graniţa cu Ucraina către toată zona Moldovei. Pentru a nu fi prinşi de poliţişti, contrabandiştii aveau instalate pe maşini sisteme automate care schimbau plăcuţele de înmatriculare, chiar în timpul mersului.  

Andreea Petrescu, reporter Observator: Aceste dispozitive se găsesc de cumpărat online, pe site-urile din America preţul variază între 100 şi 150 de dolari. Vorbim despre un sistem care se montează în locul plăcuţelor de înmatriculare şi, printr-o apăsare de buton, numerele maşinilor 

Inventivitatea traficanţilor, dincolo de imaginaţia poliţiştilor

Ţigările aduse din Ucraina erau adunate de la contrabandişti din oraşul de frontieră Vicovu de Sus, din judeţul Suceava. Marfa era apoi transportată la Roman, în județul Neamț, unde traficanţii aveau mai multe depozite. Ulterior, țigările ajungeau la vânzare în magazine din Neamț, Vaslui, Suceava și Iași. 

Pe acelaşi subiect

Cătălina Păduraru, purt de cuv IPJ Bacău: În perioada mai - noiembrie anul curent, membrii grupării au colectat, preluat, deținut, transportat și distribuit aproximativ 300.000 de pachete cu țigarete de contrabandă, de diferite mărci, prejudiciul produs bugetului general consolidat al statului fiind de aproximativ 4.000.000 de lei.

Numai ieri au ajuns la audieri 22 de persoane, în urma unor percheziţii. 12 dintre ele, din Neamţ şi Suceava, au şi fost reţinute. Au fost ridicate aproape 1300 de pachete cu ţigări, o sumă importantă de bani, un dispozitiv de înlocuire a plăcuțelor de înmatriculare, plăcuțe de înmatriculare false, dar și un pistol.

Anchetatorii spun că traficanţii se adaptează şi găsesc mereu metode de a fenta legea. Au ajuns să care ţigările cu drone sau avioane peste graniţă din Moldova sau Ucraina, unde sunt foarte ieftine. Investiţiile sunt mari, însă şi profiturile sunt pe măsură. Peste 95 de milioane de ţigări de contrabandă au fost confiscate în acest an, cu o valoare de peste 56 de milioane de lei pe piaţa neagră. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Inedit » Dispozitive inspirate de la Hollywood pe maşinile traficanţilor de ţigări. Numerele de înmatriculare se schimbă în mers