Antena Meniu Search
x

Video Elian Băcilă, pictorul de negru al României, are o lucrare expusă la Casa Albă. Preşedintele Joe Biden i-a mulţumit printr-o scrisoare

Elian Băcilă, pictorul de negru al României, are o lucrare expusă... la Casa Albă. Şi, mai mult decât atât, a primit o scrisoare de mulţumire pentru tablou chiar de la Preşedintele Americii. Joe Biden i-a trimis şi o scrisoare de mulţumire pictorului român pentru lucrarea "50+1 state".

de Redactia Observator

la 20.10.2021, 13:24

Vezi și

Deşi Elian Băcilă se pregăteşte acum pentru o expoziţie la Roma, pentru Cartea Recordurilor, artistul ne-a deschis uşa atelierului şi ne-a primit la poveşti.

Pictorul: Pentru mine este ca şi cum ai merge în Himalaya, ca şi cum atingi Everestul. Este o mare onoare pentru mine în cariera mea de pictor abstract şi o onoare pentru mine ca om.

Reporter: Cum a luat naştere întâlnirea virtuală dintre tine şi Joe Biden?

Pictorul: S-a întâmplat în luna iulie a acestui an în Statele Unite. Acolo s-a născut acest proiect, "Proiectul Biden". Din acest proiect mai fac parte încă 2 lucrări. Una este la un mare colecţionar de arte din Florida, iar cealaltă este în Michigan. De ce am numit-o aşa? Sunt 50 de state care sunt pe drapel figurate în steluţe, dar eu nu fac steluţe, fac cercuri şi linii, am figurat prin cercuri şi am zis 50+1 pentru că Washington nu este inclus pe steag. Şi ca lucrurile să aibă legătură cu America, cu povestea americană, aceste cercuri de negru luminos sunt străjuite în stânga şi în dreapta de nişte linii care te duc la Grand Canyion. În ziua de 9 iulie am expediat-o cu direcţia Casa Albă ,a ajuns şi răspunsul a venit la mine la doua luni.

Pe acelaşi subiect

Reporter: Răspunsul a venit din partea cui?

Pictorul: Răspunsul a avenit din partea Casei Albe, din partea presedintelui Joe Biden care mi-a scris o scrisoare foarte frumoasă şi unică. Mi-a mulţumit de două ori, a început cu "dragă Elian", a spus că este timpul ca naţiunea americană să fie împreună şi să nu existe dezbinări.

Reporter: De ce pictorul de negru?

Pictorul: Negrul este foarte modern, negru are autoritate, pe mine mă linişteşte. Eu numesc pictura abstractă frumuseţea ascunsă a artei. "Pictorul de negru" mi-a spus prima oară maestrul meu care m-a şi descoperit, maestrul Virgil Cojocarul, pentru că pictez doar în negru. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Elian Băcilă, pictorul de negru al României, are o lucrare expusă la Casa Albă. Preşedintele Joe Biden i-a mulţumit printr-o scrisoare