Este UNIC în lume şi se află în România! Paradisul căutat de tineri pentru cele mai romantice fotografii (FOTO + VIDEO)
Pe calea ferată care face legătura între Caransebeş şi satul Bouţari (judeţul Caraş-Severin) există unul dintre cele mai romantice locuri din România, sau poate chiar şi din lume: „Tunelul Iubirii”.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Pe calea ferată care face legătura între Caransebeş şi satul Bouţari (judeţul Caraş-Severin) există unul dintre cele mai romantice locuri din România, sau poate chiar şi din lume: „Tunelul Iubirii”.
Din cauza pantei ridicate (50 mm/m), pe traseul dintre Bouţari şi Sarmizegetusa circulaţia trenurilor a fost realizată pe o cale ferată cu grilaj. Între 1908 şi 1978 (anul în care secţiunea Bouţari-Sarmizegetuza a fost închisă pentru trenurile de călători), tracţiunea vagoanelor, pe întreaga rută, se făcea cu ajutorul locomotivelor cu aburi.
În anul 1995, al doilea tronson de cale ferată, care conecta Sarmizegetusa şi oraşul Haţeg, a fost închis pentru trenurile de pasageri. În cursul anului 2000, calea ferată dintre Bouţari şi Haţeg a fost demontată şi trecută sub administrarea Societăţii de Administrare Active Feroviare.
Astăzi, pe calea ferată Caransebeş-Bouţari circulă trenuri de pasageri şi de mărfuri, iar pe tronsonul de cale ferată Haţeg-Subcetate circulă temporar doar trenuri de marfă.
Recent, "Tunelul Iubirii" a fost introdus recent pe lista comorilor ascunse din Europa ce merită să fie vizitate, potrivit Parlamentului European, care a publicat pe site-ul său noua listă Foursquare cu 28 de obiective puțin cunoscute din Europa, câte unul pentru fiecare stat membru.
Este vorba de inițiativa 'Descoperă Europa', lansată anul trecut, cu ajutorul aplicației mobile Foursquare. Noua listă, numită acum 'Re-descoperă Europa', include obiective despre care legislativul european ne asigură că este foarte probabil să nu fi auzit niciodată. Un castel de nisip, un buncăr sovietic secret, un sat muzeu, fenomene geologice — sunt câteva dintre propuneri, reprezentând atracții pentru toate gusturile.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰