Antena Meniu Search
x

Figurinele de ciocolată, ridicate la rang de artă, la o expoziţie din Capitală

Un chef din Bulgaria a folosit peste 500 de kilograme de ciocolată pentru realizarea a opt statui mitologice.

Vezi și

Un chef din Bulgaria a folosit peste 500 de kilograme de ciocolată pentru realizarea a opt statui mitologice. Le-a turnat în forme şi a stârnit deliciul privitorilor. Copiii au desenat cu ciocolată, iar părinţii au cumpărat-o.

Este desertul preferat a sute de milioane de oameni din întreaga lume şi nu există copil care să o refuze la desert. Ciocolata este nelipsită şi de pe buzele românilor. În medie, consumăm peste două kilograme pe an, de fiecare. Iar  producătorii de ciocolată încă ne mai surprind cu arome noi şi o varietate de modele de prezentare. 

Radi Stambolov este unul dintre cei mai cunoscuţi chefi ai cofetăriei din Bulgaria. Îi place să se joace cu ciocolata şi n-a venit cu mâna goală în România.

Chef Radi Stambolov: "Toate acestea le puteţi vedea şi în grădină. Dar din materiale diferite. Nu din ciocolată. Ciocolata este pasiunea noastră.  Este o poveste amuzantă. Eu sunt diabetic. Pentru mine este mai bine să creez."

Venus, Hera, Afrodita sau Eros sunt doar o parte dintre statuile dulci care au ajuns în România. Chef Radi a folosit peste o jumătate de tonă de ciocolată pentru realizarea lor, iar cea mai grea statuie cântăreşte 130 de kilograme. 

Chef Radi Stambolov: "Nouă din zece oameni iubesc ciocolata. Al zecelea este un mincinos. Tuturor ne place să facem ceva interzis, iar ciocolata este un drog oficial."

Copiii sunt printre cei mai mari amatori de ciocolată. 

Adulţii au părut şi ei hipnotizaţi. Ciocolata nu reprezintă doar o plăcere dulce, ci şi un cadou delicios.  

Lângă cele opt statui de ciocolată au stat şi alte produse inedite. Ciocolată cu boabe de cacao, cu fistic, cu alune, cu merişor, cu lămâie, cu portocale caramelizate sau ciocolata bio. Preţurile variază între 15 şi 50 de lei bucata. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Figurinele de ciocolată, ridicate la rang de artă, la o expoziţie din Capitală