Antena Meniu Search
x

Fenomen extrem de rar în Kenya. O femelă elefant a dat naştere a doi pui gemeni, fată şi băiat

Un elefant din Kenya a născut doi pui gemeni, un eveniment extrem de rar, au declarat, joi, ecologiștii.

de Redactia Observator

la 22.01.2022, 20:15

Vezi și

Grupul de conservare "Salvați elefanții" a spus că gemenii, un mascul și o femelă, s-au născut dintr-o mamă pe nume Bora. Ei au fost observați pentru prima dată de ghizii turistici norocoși într-un safari în weekend în rezervația Samburu din nordul ţării, scrie France 24.

Videoclipurile arată că nou-născuții de câteva zile se obișnuiesc cu împrejurimile lor din savană cu mama lor îndrăgostită și un frate mai mare, primul pui al lui Borei, născut în 2017. Elefanții africani au cea mai mare perioadă de gestație dintre orice mamifer viu, purtându-și puii timp de aproape 22 de luni și dă naștere aproximativ la fiecare patru ani.

Speranţa de viaă a elefanilor gemeni este una scăzută

„Gemenii sunt rar întâlniți în populațiile de elefanți și formează aproximativ 1% din nașteri”, a declarat fondatorul Salvați Elefanţii, Iain Douglas-Hamilton, într-un comunicat. Cu toate acestea, gemenii elefanți nu se descurcă atât de bine. Ultima pereche de gemeni născuți la Samburu, în 2006, nu a reușit să supraviețuiască mai mult de câteva zile. „Destul de des, mamele nu au suficient lapte pentru a susține doi pui. Următoarele câteva zile vor fi „toc-and-go” pentru noii gemeni, dar cu toții avem degetele încrucișate pentru supraviețuirea lor​”, a spus Douglas-Hamilton.

Pe acelaşi subiect

Se estimează că există 36.280 de elefanți în Kenya, conform primului recensământ național al faunei sălbatice din țară, efectuat anul trecut. Această cifră a reprezentat o creștere cu 12% a populației înregistrate în 2014, când uciderea pentru fildeș a fost mai mare.

Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN) a avertizat anul trecut că braconajul și distrugerea habitatelor, în special datorită transformării terenurilor pentru agricultură, au avut un efect devastator asupra numărului de elefanți din Africa.

Populația de elefanți africani de savană a scăzut cu cel puțin 60% în ultima jumătate de secol, ceea ce a determinat reclasificarea acestora drept „pe cale de dispariție” în cea mai recentă actualizare a „Listei roșii” a speciilor amenințate a IUCN.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Inedit » Fenomen extrem de rar în Kenya. O femelă elefant a dat naştere a doi pui gemeni, fată şi băiat