Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Festivalul-concurs ''D'ale porcului'', organizat în condiţii speciale din cauza pandemiei de coronavirus

Festivalul-concurs "D'ale porcului" a fost organizat şi anul acesta la Băile Felix, judeţul Bihor! 14 primării şi-au prezentat cele mai bune şi speciale preparate tradiţionale. Din cauza pandemiei, anul acesta festivalul s-a transformat într-o probă de degustare.

De Georgiana Botez la 28.02.2021, 10:10
Vezi și
  • 14 primării şi-au prezentat produsele la festivalul-concurs "D'ale porcului".
  • 11 premii au fost acordate, în total, la festivalul-concurs "D'ale porcului".

Cu fel şi fel de preparate din porc, cu pălincă de cea mai bună calitate şi cu sortimente alese de vin, 14 localităţi s-au luptat pentru trofeul festivalului-concurs "D'ale porcului". Anul acesta, însă, au lipsit spectatorii. 

Nicu Pop, organizator: Suntem la ediţia a 7-a a festivalului concurs "D'ale porcului", festival care anul acesta, şi sperăm că numai pentru anul acesta, s-a transformat, din cauza pandemiei, într-un concurs de degustare. Este ciudat şi pentru noi. Este primul an în care nu avem public.

Echipele primăriilor înscrise în concurs au livrat juriului, format exclusiv din bucătari profesionişti, produsele gata preparate.

11 premii au fost acordate la festivalul-concurs "D'ale porcului"

Ciprian Nicolescu, preşedinte juriu: Este o mare bucurie pentru mine când văd astfel de evenimente pentru că prin asta efectiv scoatem în evidenţă reţete, comoara aceasta de reţete vechi, uitate.

Ioan Sora, primar comuna Pomezeu: Am tăiat porcul şi am început să facem un şorici, un cârnaţ, un caltaboş, o jumară.

În schimb, reprezentanta localităţii Sânmartin a precizat că "multă dragoste am pus la ele, ăsta e tot secretul. Acolo, în mâncare, trebuie să pui şi suflet, nu numai condimente".

Juriul a acordat 11 premii în total. Cea mai bună pălincă, cel mai bun platou de afumături sau cel mai bun produs local special, au fost toate premiate.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Inedit » Festivalul-concurs ''D'ale porcului'', organizat în condiţii speciale din cauza pandemiei de coronavirus