Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Sala de fitness s-a mutat pe plajă, în Mamaia. Printre şezlonguri, turiştii ridică greutăţi de zeci de kilograme

Un corp perfect se lucrează nu doar la sală, ci şi la plajă. Printre şezlonguri, pe nisipul din Mamaia Nord, turiştii fac exerciţii dure, cu greutăţi de zeci de kilograme.

de Redactia Observator

la 24.08.2018 , 20:32

Un corp perfect se lucrează nu doar la sală, ci şi la plajă. Printre şezlonguri, pe nisipul din Mamaia Nord, turiştii fac exerciţii dure, cu greutăţi de zeci de kilograme. Totul, sub supravegherea antrenorilor care au mutat orele de sport în aer liber. Accesul este gratuit, iar la finalul concediului turiştii se pot lăuda şi cu un bronz spectaculos, şi cu corp bine sculptat.

Ziua de plajă începe în forţă. În briza mării, antrenamentul este mai plăcut. După o încălzire pe nisip, turiştii care ţin la siluetă ridică haltere sau fac flotări, sub ochiul vigilent al antrenorului. În lipsa aparatelor de fitness, chiar şi o roată veche de tractor devine brusc utilă.

Cât muşchii se încordează, soarele lucrează. Bronzul se aşază perfect în timpul sesiunii de antrenament, iar aerul puternic pune sângele în mişcare. Sunt doar câteva dintre motivele care i-au făcut pe antrenori să mute sala de forţă din interior - la malul mării. 

Vezi și

Mihai Gherghişan, antrenor: "Doar pentru că este mai mult oxigen, antrementul este şi mai dificil. Avem trx-uri, gantere, bare de toate felurile."

Tudor, turist: "Mie mi se pare combinaţia perfectă, decât clasica bere cu mici la mare, mai bine antrenamentul cu marea."

Ideea le-a surâs şi lui Ioan şi Bogdan, doi sportivi care se pregătesc pentru competiţii de karate. 

Ioan Alexandru Sandu, karatist de 14 ani: "Este diferenţă mare între a face un antrenament într-o sală de sport sau pe ciment sau parchet şi a face pe nisip. Solicită musculatura foarte mult."

Sportul pe plajă este indicat la răsărit şi la apus, când soarele e mai domol. După antrenamentul pe nisip, urmează o repriză de înot. 

Mihai Gherghişan, antrenor: "Cea mai bună metodă de recuperare după antrenament este o baie rece în mare."

Sunt recomandate 30 de minute de sport în fiecare zi. Iar concediul nu face excepţie.

Intrarea este liberă pentru toţi turişii care vor să facă sport pe plaja din Mamaia Nord. Cine vrea să lucreze cu un antrenor personal, trebuie să plătească 50 de lei pentru 40 de minute.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Inedit » Sala de fitness s-a mutat pe plajă, în Mamaia. Printre şezlonguri, turiştii ridică greutăţi de zeci de kilograme