Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Florența interzice mâncatul pe stradă. Amenzile ajung până la 500 de euro

Florența interzice mâncatul pe stradă. Mai multe artere din centrul istoric al orașului italian sunt afectate de interdicția care va fi în vigoare timp de 4 luni în anumite intervale orare. Măsura ar putea să afecteze restaurantele de tip fast-food şi localurile de unde turiștii îşi cumpără gustări.

de Redactia Observator

la 06.09.2018 , 17:56

Orasul Florența, din Italia, interzice mâncatul pe stradă Florența interzice mâncatul pe stradă. Turiştii ar putea plăti amenzi de până la 500 de euro, dacă nu respectă măsura - AGF / Lanzellotto Antonello via Hepta

Florența interzice mâncatul pe stradă. Mai multe artere din centrul istoric al orașului italian sunt afectate de interdicția care va fi în vigoare timp de 4 luni în anumite intervale orare. Măsura ar putea să afecteze atât turiştii, cât şi restaurantele de tip fast-food şi localurile de unde cei care vizitează oraşul italian îşi cumpără gustări.

Turiștii din Florența sunt avertizați că se pot confrunta cu amenzi de până la 500 de euro dacă mănâncă pe stradă.

Noile legi, care au intrat în vigoare de marți, 4 septembrie, interzic gustările pe mai multe străzi din centrul istoric al orașului italian. Localurile din zonele afectate au fost rugate să pună la vedere mesaje avertizare prin care să atragă atenţia vizitatorilor privind interdicția. "Respectați localnicii, comercianții și muncitorii de pe această stradă", este apelul autorităţilor.

Articolul continuă după reclamă

Potrivit The Local, restricțiile vor fi în vigoare în fiecare zi între orele 12 și 15 ale amiezii și între 18 şi 22 seara, timp de patru luni.

Zonele afectate de interdicţia privind mâncatul pe stradă sunt Via de 'Neri, Piazzale degli Uffizi, Piazza del Grano și Via della Ninna.

Primarul din Florenţa, Dario Nardella, spune că nu este vorba de o măsură care vrea să pedepsească, ci una de descurajare.

"Dacă turiștii se vor comporta la Florența așa cum ar fi acasă, atunci vor fi întotdeauna bineveniți, mai ales dacă vor să încerce specialitățile noastre gastronomice", a explicat Nardella.

Florența este cunoscută pentru bucătăria sa şi deliciile sale gastronomice, iar recenziile de la Tripadvisor au evaluat orașul ca având cele mai bune sandwich-uri din lume.

Măsura de a interzice mâncatul pe stradă la Florenţa ar putea să afecta afacerile locale, restaurantele şi fast-food-urile de unde turiștii îşi cumpără gustări, pe care le servesc înafara localurilor sau stând pe borduri.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Obişnuiţi să căutaţi semnificaţia viselor?
Observator » Inedit » Florența interzice mâncatul pe stradă. Amenzile ajung până la 500 de euro