Antena Meniu Search
x

Gradina Raiului se află în Iranul de Vest

Am găsit pe site-ul Enigmatica niște detalii interesante referitoare la locatia Gradinii Edenului. Cercetările ştiinţifice contemporane contribuie din ce în ce mai mult ia elucidarea multor enigme prezente în istoria omenirii: povestea Sfântului Graal, a lui Moise şi a Chivotului Legii, a Arcăi lui Noe...

de Redactia Observator

la 26.08.2020, 12:27

Gradina Raiului se află în Iranul de Vest
Gradina Raiului se află în Iranul de Vest - imgur.com

Am găsit pe site-ul Enigmatica niște detalii interesante referitoare la locatia Gradinii Edenului. Cercetările ştiinţifice contemporane contribuie din ce în ce mai mult ia elucidarea multor enigme prezente în istoria omenirii: povestea Sfântului Graal, a lui Moise şi a Chivotului Legii, a Arcăi lui Noe... Recent, doi americani, Barry Roffman şi David Rohl, şi-au făcut publice senzationalele descoperiri, afirmând, unul, că a localizat Chivotul Legii, iar altul că a găsit Grădina Raiului. Rezultatele cercetărilor lor i-au determinat pe mulţi lideri religioși să afirme că omenirea ar putea fi salvată de la dezastrul ce ne aşteaptă la începutul ce ne așteaptă în acest mileniu, declară publicaţia americană "Sun".

Barry Roffman a găsit Chivotul Legii

Profesorul barry Roffman, de 51 de ani (din Hypoluxo, Florida) poartă o pălărie gen "Indiana Jones" și arată ca un explorator călit în multe expediții. El afirmă că a găsit şi descifrat mesaje secrete conţinute în Biblia creştină, mesaje ce ar putea salva umanitatea de la catastrofă. 

Roffman a pus la punct un program computerizat extrem de complex cu ajutorul căruia caută mesajele "răspândite" în Tora (Tora este compusă din primele cinci cărţi ale Bibliei).

"Sunt indicații foarte clare în ceea ce privește evoluția noastră, a oamenilor, pe această planetă", afirmă profesorul american.

El a găsit în cartea Numerilor Deuteronom latitudinea şi longitudinea exacte ale locului în care se găsește Chivotul Legii. Acesta ar fi situat la aproximativ trei mile distanţă de coasta egipteană, iar Roffman plănuiește să organizeze o expediţie pentru a-I descoperi.

"Dacă am dreptate, Chivotul ne-ar putea ajuta să prevenim un holocaust nuclear, care ar aduce cu sine sfîrşitul lumii. Acest eveniment catastrofal este prevăzut să aibă loc în acest secol, potrivit informaţiilor oferite de Biblie", crede Barry Roffman.

David Rohl știe unde se află Grădina Raiului

Un alt cercetător american, arheologul David Rohl, este de părere că multe istorii biblice se bazează pe evenimente reale. Potrivit teoriei sale, fabuloasa Grădină a Raiului, din care au fost alungati Adam şi Eva, s-ar găsi în vestul Iranului.

"Chiar şi astăzi, această zonă este una dintre cele mai roditoare din Orientul Mijlociu", spune Rohl. "Are un sol fertil, livezi întinse şi multe vii şi este traversată de patru râuri leneşe şi cu multe meandre, exact aşa cum se spune în Geneză despre Grădina Raiului", continuă arheologul american.

Un alt argument în favoarea teoriei lui Rohl I-ar putea constitui faptul că zona despre care vorbește este înconjurată de un lanț circular de munţi care adăpostesc Grădina şi care i-ar asigura acesteia un microclimat blând și cald.

"Da, este cu siguranţă inima Raiului", crede Rohl. "Acesta este pământul pe care s-a stabilit pentru prima oară omul, cu 7000 de ani înainte de Christos, pământul pe care a învăţat să îmblânzească animale şi în care şi-a îngropat morţii", afirmă Rohl. El îşi susţine teoria şi cu alte fapte:

"Potrivit mitologiei sumeriene, Adam înseamnă «omul din pămînt roşu» iar legenda spune că zeii l-au făcut pe primul om din lut luat din Grădina Raiului, lut care era roşu".

David Rohl crede că a dovedit prin aceste afirmaţii că Raiul a existat şi că el se găsea în vestul Iranului de astăzi. "Este vorba de o demonstraţie bazată pe fapte istorice, nu de credință", își încheie el demonstraţia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Inedit » Gradina Raiului se află în Iranul de Vest