GREȘEALA pe care o fac tot timpul gospodinele atunci când REÎNCĂLZESC MÂNCAREA
Când mâncarea se răcește, aceasta își pierde gustul
Când mâncarea se răcește, aceasta își pierde gustul
Iată ce poți să faci ca mâncarea să capete, din nou, savoare:
- Tocăniţe şi borșuri / supe / ciorbe
Se vor reîncălzi la foc mic. Dacă sunt reîncălzite la foc mare, lichidul se evaporă, iar mâncarea îşi pierde gustul şi consistenţa.
- Orez
Pentru aragaz, orezul se pune într-o cratiţă şi se adaugă puţină apă. Se ţine la foc mediu și se amestecă uşor aproximativ 1 minut. Se opreşte focul, se pune capacul şi se lasă 5 minute.
Pentru cuptorul cu microunde, pune orezul într-un vas, adaugă puţină apă și acoperă vasul cu folie alimentară, având grijă să nu atingă orezul. După 3 minute, este numai bun de consumat.
- Plăcintă
Plăcinta cu fructe se taie felii. Cuptorul se încălzeşte la 180 de grade C. Plăcinta se dă la cald 8-10 minute.
- Ceai / cafea
Cea mai bună metodă este să le reîncălzeşti în cuptorul cu microunde, într-o cană ceramică.
CITEȘTE ȘI Cea mai simplă metodă prin care cureți rapid ARDEII COPȚI sau VINETELE
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰