Antena Meniu Search
x

Greşeli pe care le faci când îţi îndrepţi părul cu placa. Ai grijă, îl poţi distruge!

Placa de întins părul este metoda ideală, rapidă şi eficientă pentru o coafură demnă de aprecieri, motiv pentru care multe femei apelează la acest truc.

Placa de întins părul este metoda ideală, rapidă şi eficientă pentru o coafură demnă de aprecieri, motiv pentru care multe femei apelează la acest truc. Însă, doar pentru că o folosesc, nu înseamnă că urmează şi paşii corecţi, iar unele greşeli în utilizarea temperaturilor fierbinţi asupra părului pot dăuna foarte tare.

De aceea, multe dintre reprezentantele sexului frumos se confruntă mai apoi cu părul degradat, ars, care devine subţire şi din ce în ce mai greu de stăpânit şi aranjat.

Iată câteva greşeli care vă pot distruge podoaba capilară şi sfaturi, care urmate cu sfinţenie pot garanta un păr atât frumos cât şi sănătos.

Dr. Moore de la Universitatea din Cambridge a declarat că utilizarea produsului în mod incorect poate provoca leziuni ale foliculilor de păr şi poate împiedica rezistenţa look-ului pentru întreaga durată a zilei.

Pe acelaşi subiect

“Există foarte multe greşeli pe care femeile le fac din lipsa informaţiilor, atunci când vine vorba de întins părul” a adăugat specialistul.

Părul nostru este format din trei tipuri de rezistenţă, pornind de la rădăcină, care de regulă este mult mai sănătoasă, iar firul este mai puternic, faţă de vârfuri, care tind să se despice destul de uşor, dacă este folosită placa în mod regulat. 

Îndreptarea părului la temperaturi joase

Specialistul ne sfătuieşte să nu setăm placa de întins părul la temperaturi foarte joase. Foarte multe femei au acest obicei, crezând că astfel vor preveni arderea firului, dar dacă setăm placa la 140-150 de grade, va trebui să efectuăm mişcarea de mai multe ori peste aceeaşi secţiune pentru a obţine rezultatul dorit.

Din nefericire, acest proces va usca şi mai tare părul, iar despicăturile vor fi mai evidente şi mai dese.

Îndreptarea părului la 230 de grade

O altă greşeală enormă semnalată de dr. Moore este aceea de a-ţi îndrepta părul la temperatura maximă pe care o oferă placa. Stilizarea la 230 de grade duce la schimbarea culorii şi la căderea părului.

“Nu este indicat să setaţi placa de păr la mai mult de 180 de grade, deoarece se pot crea crăpături verticale de-a lungul cuticulei firului de păr, acest fapt rezultând încurcături şi despicări ale podoabei voastre capilare" a spus dr. Moore. 

Îndreptarea părului nepieptănat

Unele femei sar peste acest proces, considerând că părul lor este descurcat după uscare şi încep secţionarea şi întinderea acestuia cu placa, fără să pieptene fiecare şuviţă înainte de a o prinde între plăci. Nu este o decizie foarte înţeleaptă.

Chiar dacă părul are un aspect ok şi nu pare încurcat, există anumite ghemotocuri de păr care pot fi eliminate doar cu ajutorul unui pieptene. Nerespectarea acestei reguli are ca urmare fragilizarea firului şi există riscul ca părul să se rupă.

Îndreptarea părului ud 

Atunci când suntem în întârziere şi nu mai avem destul timp, tindem să sărim peste procesul de uscare al părului. Specialiştii avertizează că îndreptarea sau stilizarea părului ud, folosind placa sau ondulatorul duc la o degradare masivă a firului.

Pe lângă despicarea vârfurilor şi subţierea firului, această metodă poate cauza căderea părului. Excepţie de la această regulă face bineînţeles placa specială pentru părul ud.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » Greşeli pe care le faci când îţi îndrepţi părul cu placa. Ai grijă, îl poţi distruge!