Antena Meniu Search
x

Ți s-a întâmplat și ție? Cum poți scăpa de SUPER GLUE-ul de pe PIELE, zone sensibile ale FEȚEI, MOBILĂ ori STICLĂ

Lipiciul devine extrem de util atunci când avem în plan să construim ori să reparăm ceva

Lipiciul devine extrem de util atunci când avem în plan să construim ori să reparăm ceva

E foarte important să folosești cu precauție acest material deoarece super glue nu lipește doar lemn sau alte materiale împreună, ci poate lipi, la fel de eficient, și pielea ta de o suprafață!

Iată ce trebuie să știi în astfel de momente:

  • nu încerca să forțezi pielea să se dezlipească
  • cele mai bune materiale pe care le poți folosi pentru a dizolva super glue, sunt: apă, săpun, dizolvant pe bază de acetonă
  • aplică acetonă pe zona afectată. Este eficientă în descompunerea cianoacrilatului, un component al super glue. Lipiciul va fi îndepărtat după câteva minute de frecare ușoară.
  • dacă super glue ajunge în locuri sensibile precum ochi, nas, buze, răni sau piele sensibilă, poți folosi apă caldă și săpun sau margarină, în locul acetonei.
  • dacă ai pus super glue pe pleoape, nu încerca să închizi ochii. Ține ochii deschiși și clătește timp de 15 minute. Pune pe cineva să-ți găsească ajutor medical.
  • dacă lipiciul este pe suprafețe obișnuite precum bufet, masă, podea, vei avea nevoie de acetonă și apoi de mijloace fizice și mecanice pentru a ridica lipiciul: l-ai putea peria, rade, freca.
  • dacă în mod accidental ajunge lipici pe sticlă, înmoaie sticla în apa, pana când se va dezlipi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Inedit » Ți s-a întâmplat și ție? Cum poți scăpa de SUPER GLUE-ul de pe PIELE, zone sensibile ale FEȚEI, MOBILĂ ori STICLĂ