Antena Meniu Search
x

I se spune"BĂIATUL CU MASCĂ". Povestea impresionantă a unui copil mutilat

Un copil din China e nevoit să-şi ascundă chipul mutilat în spatele unei măşti chirurgicale. Povestea lui a impresionat o lume întreagă.

Un copil din China e nevoit să-şi ascundă chipul mutilat în spatele unei măşti chirurgicale. Povestea lui a impresionat o lume întreagă.

La prima vedere, poate părea un erou în miniatură a unei serii de benzi desenate sau film, alături de Spiderman, Batman sau "Omul cu masca de fier". Băieţelul asiatic de nouă ani, cunoscut drept "băiatul cu mască", nu face însă parte din nicio distribuţie Hollywood sau Disney, ci doar încearcă să ducă o viaţă normală şi să se integreze în comunitatea din care face parte, purtând o mască care să-i ascundă chipul desfigurat în urma unui accident.

Accidentul care i-a schimbat copilăria

Wang Gengxiang, originar dintr-un sătuc de la marginea Fenyangului (nordul Chinei) a suferit un grav accident acum patru ani, în timpul căruia a suferit arsuri grave mai ales la nivelul capului şi al mâinilor. Băieţelul avictima unui incendiu, fiind  prins într-un incendiu, în mijlocul unui morman de paie făcute scrum.

În urma accidentului, cea mai mare partea din pielea capul a fost arsă, copilul fiind nevoit să poarte zilnic o mască chirurgicală pentru a preveni infectarea cicatricilor.

De ce medicii nu pot interveni

Medicii care se ocupă de acest caz au dezvăluit faptul că nu pot face nimic până ce traheea sa deteriorată nu se va reface complet, încât să poată trece cu bine prin procedurile chirurgicale care-l vor ajuta să renunţe la mască, pe care o păstrează chiar şi pe timpul nopţii pentru a împiedica contactul direct al pielii cu microbii.

În plus, pe lângă "responsabilitatea" de a nu-şi da jos masca, Wang e nevoit să facă şi alte sacrificii. Potrivit tatălui său, băieţelului nu-i este permis să meargă la grădiniţă, aşa cum fac alţi copii de vârsta lui. Acest lucru i-ar putea pune sănătatea în pericol, copilul putând fi lovit şi bruscat chiar şi în joacă de către ceilalţi copii. În plus, prezenţa sa ar putea să-i afecteze pe ceilalţi colegi, care nu conştientizează încă de ce un tovarăş de-al lor e diferit de ei. Drept urmare, Wang interacţionează cu cei de vârsta lui şi poate petrece câteva ore într-o grădiniţă doar atunci când este vizitat de fotojurnaliştii care vor să-i facă cunoscută povestea.

Pozele care-l înfăţişează pe micuţul de şase ani pe parcursul unei zile întregi au fost realizate de un fotograf cunoscut, Jason Lee, impresionat de soarta micuțului condamnat la batjocura celorlalți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Inedit » I se spune"BĂIATUL CU MASCĂ". Povestea impresionantă a unui copil mutilat