Antena Meniu Search
x

Video Iepuraşul de Paşte, la mare căutare. De unde poate fi închiriat în această perioadă

Iepuraşul a devenit simbol al sărbătorilor pascale, iar în perioada aceasta micuţele animale sunt la mare cerere. O fermă din Buzău are însă o ofertă specială. Cine nu e sută la sută convins că vrea un astfel ghemotoc de blană în casă, poate doar să închirieze un iepure, pentru câteva zile.

de Redactia Observator

la 17.04.2022, 13:42

Vezi și

Urechiaţii au doar trei luni şi sunt crescuţi în ferma unei familii din Buzău. Cuştile sunt pline cu zeci de exemplare, pui şi adulţi, unii foarte mari, din rasa uriaş german, alții din rase încrucișate, foarte mici, dar extrem de îndrăgiți mai ales de copii. La ferma de iepuraşi vin inclusiv grupuri de copii însoţiţi de profesori.

Copil: Niște iepurași au ochii roșii.

Dascăl: Așa sunt ei, cum avem și noi, oamenii. Unii oameni au ochii căprui, unii au ochii verzi.

De iepurași știu că mănâncă morcov și că aduc ouă, de Paște, mai spune un copil.

Pe acelaşi subiect

Reporter: Ce fac iepuraşii de Paşte?

Copil: Aduc ouă şi cadouri şi fac ouă. 

În preajma sărbătorilor pascale creşte mereu vânzarea de iepuri. Însă la această fermă, urecheaţii pot fi şi închiriaţi.

Mirabela Butenco, reprezentant fermă: Iepurașii pot fi și vânduți, se pot și închiria pe diferite evenimente, pentru zile de naștere, pentru Paște, la poze. 

Iepurii sunt animale pretenţioase 

Crescătorii de iepuri avertizează că animalele sunt pretențioase, iar cei care îi cumpără trebuie să fie foarte atenți la cum îi hrănesc. 

Relu Niță, crescător iepuri: Mâncarea să nu fie cu mucegai și fără verdețuri, fără mere, pentru că în general copiii mor de dragul lor și le dau mere, cotoare, și apare coccidioza care cam face ravagii. 

Un pui de iepure costă de la 25 de lei în sus, însă un adult de uriaș german, de exemplu, poate depăși 100 de lei. Pentru închiriere, tarifele se stabilesc în funcţie de numărul de zile în care iepurașul este ținut acasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Iepuraşul de Paşte, la mare căutare. De unde poate fi închiriat în această perioadă