Antena Meniu Search
x

Video "Îi curgeau lacrimi din ochi" Balenă ucigașă ținută în viață cu găleți de apă, după ce a eșuat pe o plajă din Alaska

Imagini emoționante au fost filmate pe coasele statului Alaska, acolo unde o balenă ucigașă care a eșuat a fost ținută în viață timp de șase ore, cu ajutorul găleților de apă, până când au sosit ajutoare cu echipamente speciale.

De Daniel Murărescu la 04.08.2021, 09:18
Vezi și

Imaginile au fost surprinse pe coasele Insulei Prince of Wales, lângă provincia canadiană British Columbia. Timp de șase ore, orca (denumită și balenă ucigașă) a fost udată cu găleți de apă de o mână de voluntari și păzită de păsările prădătoare ce îi dădeau târcoale, așteptând momentul morții. Garda de Coastă a fost sunată joi dimineața, în jurul orei 9, moment în care un echipaj de marinari s-a deplasat la fața locului și a demarat o complexă operațune de salvare.

@aroonmelane

The craziest experience! ##alaska ##orca ##killerwhale ##strandedwhale @heydaniejay

♬ original sound - aroonmelane

Potrivit Daily Mail, orca putea fi auzită comunicând cu celelalte exemplare ce se aflau în apele din apropiere. "Nu vorbesc limba balenelor, dar nu părea bucuroasă", a declarat Chance Strickland, căpitanul yachtului privat ce a participat la intervenție. "Îi curgeau lacrimi din ochi. Era trist", a povestit acesta. 

Eforturile salvatorilor au dat roade. După ore întregi, balena ucigașă a ajuns din nou în apă, în habitatul ei natural. "S-a mișcat cam greu la început, puțin rătăcită, apoi s-a dus în larg", a spus Julie Fair, purtător de cuvânt la National Oceanic and Atmospheric Administration.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Inedit » "Îi curgeau lacrimi din ochi" Balenă ucigașă ținută în viață cu găleți de apă, după ce a eșuat pe o plajă din Alaska