Antena Meniu Search
x

Îl foloseşti ZILNIC vara fără să ai habar cât este de periculos. Ce spun specialiştii

Aerul condiţionat este extrem de periculos pentru sănătatea noastră, spun specialiştii. O demonstrează epidemia de legioneloză din New York

Aerul condiţionat este extrem de periculos pentru sănătatea noastră, spun specialiştii. O demonstrează epidemia de legioneloza din New York

Ce este "Maladia legionarului"?

Aceasta este o formă de pneumonie datorată unei bacterii care se răspândește prin circuitele urbane de distribuție a apei calde, sistemele de climatizare și lagunele industriale.

Infecția este cunoscută sub denumirea de 'maladia legionarului' de la prima epidemie cunoscută, survenită în 1976 într-un hotel din Philadelphia, unde se ținea o conferință a Legiunii Americane, principala asociație a foștilor combatanți din țară. Peste 220 de persoane s-au îmbolnăvit atunci, iar 34 dintre ele au decedat.

"Vreau să reamintesc că boala nu este contagioasă, că ea nu poate trece de la o persoană la alta. Nu există riscuri pentru aprovizionarea noastră cu apă", a declarat primarul din New York, precizând că vârful epidemiei a fost în 30 iulie și că de atunci a fost observată o "reducere a creșterii cazurilor".

Dintre cele 92 de persoane spitalizate de la declanșarea epidemiei în 10 iulie, 48 au fost tratate și au putut să se întoarcă acasă, a precizat primăria, miercuri, adăugând că cele opt persoane decedate erau toate vârstnice și avuseseră probleme medicale.

De la începutul epidemiei la New York, ea a fost găsită în turnurile de climatizare a cinci imobile din sudul cartierului Bronx. Turnurile au fost dezinfectate.

Infecția rezultă din inhalarea picăturilor de apă contaminată. Bacteria poate fi dispersată în aer de 'ceața' care iese din turnurile de răcire a aerului.

Citeşte şi A venit canicula şi nu poţi dormi noaptea? Iată cum poţi să rezolvi problema cu un truc simplu şi eficient

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Inedit » Îl foloseşti ZILNIC vara fără să ai habar cât este de periculos. Ce spun specialiştii