Antena Meniu Search
x

Imagini extrem de rare. Un râs se hrăneşte cu prada sa, într-o pădure din Parcul Naţional Călimani

Imagini spectaculoase surprinse într-o pădure din Parcul Naţional Călimani. Un râs a fost filmat în timp ce se hrăneşte cu prada sa, o capră neagră, vânată anterior.

Un râs se hrăneşte cu prada sa, o capră neagră
Imagini cu un râs se hrăneşte cu prada sa, într-o pădure din Parcul Naţional Călimani - Romsilva

Imagini spectaculoase surprinse într-o pădure din Parcul Naţional Călimani. Un râs a fost filmat în timp ce se hrăneşte cu prada sa, o capră neagră, vânată anterior.

Momentul inedit a fost surprins cu ajutorul camerelor de monitorizare a faunei instalate în cursul acțiunilor de monitorizare a faunei din parc.

Rar văzut în libertate, fiind un prădător extrem de discret, râsul are un teritoriu de vânătoare de cel puțin 1.000 de hectare. Au auzul cât şi mirosul foarte fin şi îşi pot depista prada de la depărtare, având o vedere bună inclusiv noaptea. 

Când capturează o pradă mare, râşii o ascund, pentru a se putea hrăni din aceasta mai multe zile la rând. Într-un astfel de moment a fost surprins şi râsul din Parcul Naţional Călimani, hrănindu-se cu o capră neagră, vânată anterior. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cea mai mică felină din Europa, râsul poate ajunge la greutatea de aproape 40 de kilograme şi are o lungime de peste un metru.

În ultimul secol, populaţia râşilor din România a crescut considerabil. Astăzi, ţara noastră deţine cea mai mare populaţie de astfel de animale din toată Europa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Imagini extrem de rare. Un râs se hrăneşte cu prada sa, într-o pădure din Parcul Naţional Călimani