Antena Meniu Search
x

Curs valutar

INEDIT! Cum arată cel mai scump TACO din lume, vândut cu 7.000 de dolari. Conţine carne de langustă, vită Kobé, caviar, trufe şi tortilla încrustată cu foiţe de AUR (VIDEO)

Un maestru bucătar din Mexic a creat ”cel mai scump taco din lume”, care a fost cumpărat de un cetăţean american în schimbul sumei de 7.000 de dolari, la o licitaţie caritabilă ce a fost organizată în staţiunea balneară Los Cabos.

de Redactia Observator

la 02.05.2017 , 17:53

Un maestru bucătar din Mexic a creat ”cel mai scump taco din lume”, care a fost cumpărat de un cetăţean american în schimbul sumei de 7.000 de dolari, la o licitaţie caritabilă ce a fost organizată în staţiunea balneară Los Cabos.

Această versiune de lux a unui preparat mexican popular şi ieftin conţine carne de langustă, vită Kobé, caviar de beluga, trufe negre şi albe, servite o tortilla din porumb încrustată cu foiţe de aur de 24 de carate.

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Reţeta acestui taco, ce constă de obicei într-o tortilla umplută cu ingrediente simple şi care se mănâncă adeseori cu degetele, a fost concepută de maestrul bucătar Juan Licerio Alcala.

El a propus includerea acestui ”taco de lux” în meniul hotelului Grand Velas din staţiunea balneară Los Cabos, contra sumei de 25.000 de dolari. Iniţial, nimeni nu a vrut să cumpere preparatul.

Vineri seară, cu ocazia unei strângeri de fonduri în scopuri caritabile, acel taco, asortat cu un sos pe bază de chile morita (un soi de ardei) şi cafea din excremente de civetă africană (cea mai scumpă cafea din lume), şi-a găsit în sfârşit cumpărător.

Un american, Mike Patterson, a plătit 7.000 de dolari pentru acest taco de lux. 

În general, la chioşcurile de pe străzile mexicane, preparatul tradiţional se vinde cu 10 pesos (0,5 dolari).

Cumpărătorul a preferat să nu mănânce preparatul. 

La acea licitaţie de caritate au fost servite şi cele mai scumpe pahare cu tequila din lume.

În total, licitaţia a adunat suma de 34.960 de dolari ce va fi donată Fundaţiei Los Cabos, care îi ajută pe copiii bolnavi de cancer şi diagnosticaţi cu afecţiuni cardiace.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Obişnuiţi să căutaţi semnificaţia viselor?
Observator » Inedit » INEDIT! Cum arată cel mai scump TACO din lume, vândut cu 7.000 de dolari. Conţine carne de langustă, vită Kobé, caviar, trufe şi tortilla încrustată cu foiţe de AUR (VIDEO)