INOV.ALIMENT, singurul târg dedicat cercetării alimentare din România, îşi deschide porţile pe 26 noiembrie
Specialiştii din domeniul alimentar participă timp de cinci zile la INOV.ALIMENT, singurul târg dedicat exclusiv cercetării alimentare din România. Tema ediției din acest an se concentrează pe tehnologiile orientate spre creșterea calității vieții. Peste 40 de cercetători își vor prezenta lucrările și proiectele. Târgul are loc online, până pe 26 noiembrie, iar participarea este gratuită.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Scopul târgului este de a promova inovațiile din domeniul alimentar, precum și conectarea acestora cu mediul de business.
Lăcrămioara Frasineanu, manager de proiect: Noutatea ediţiei o constituie segmentul proteinelor alternative, iar acest lucru se întâmplă în contextul în care anul 2021 a însemnat includerea ca fiind sigure pentru consumul uman a proteinelor alternative obţinute din insecte.
Prima zi a conferințelor a fost dedicată rolului nutriției în longevitate. Unul dintre cei mai cunoscuți experți la nivel internațional, doctorul Mihai Niculescu, a evidențiat importanța pe care o are relația dintre gene si alimentație.
Mihai Niculescu, expert în nutrigenetică: Nutrigenetica şi testarea nutrigenetică contribuie la stabilirea unei alimentaţii cât mai aproape de optim pentru ceea ce îi trebuie fiecăruia şi, implicit, în reducerea riscului de boală. Iar acest lucru are un corolar. Creşterea longevităţii.
Testele nutrigenomice permit o alimentație personalizată în funcție de ADN-ului fiecărui individ.
Reporter: Ce informaţii ne pot aduce astfel de teste nutrigenetice?
Adina Trandafir, genetician: Informaţii referitoare la aportul de minerale şi de vitamine, informaţii referitoare la prevenţia pe care trebuie să o abordăm în cursul vieţii noastre din toate punctele de vedere.
Specialiștii au arătat că medicina de precizie poate contribui la o abordare nouă a bolilor cardiovasculare, care în prezent constituie cauza numărul 1 a mortalității în România. Astfel, cercetarea în domeniul alimentar trebuie să țină cont de aceste noi descoperiri.
Marius Geantă, doctor, specialist în medicină de precizie: Noi trebuie să identificăm prin inovaţie modele adaptate specificului local în care, sigur, trebuie să putem să fim capabili să evaluăm această componentă care nu se schimbă, cea genetică.
Evenimentul este organizat de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Facultatea de Științele și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității Dunărea de Jos, Galați, Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj și Forumul Inventatorilor Români.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰