Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Daruri din belșug! Moș Nicolae vine din Asia Mică...cu o nuielușă! Care este ADEVĂRATA LUI POVESTE!

În România, Sfântul Nicolae, cunoscut că Moş Nicolae, vine în fiecare an, în noaptea de 5 spre 6 decembrie cu daruri atât pentru copii, cât şi pentru părinți. Ghetuțele sunt curăţate, lustruite şi puse la uşă, în casă fiecărui român.

de Redactia Observator

la 05.12.2015 , 10:21

 În România, Sfântul Nicolae, cunoscut că Moş Nicolae, vine în fiecare an, în noaptea de 5 spre 6 decembrie, cu daruri atât pentru copii, cât şi pentru părinți. Ghetuțele sunt curăţate, lustruite şi puse la uşă, în casă fiecărui român.

Moş Nicolae are grijă de fiecare membru al familiei și vine cu daruri din belșug! În unele părţi ale ţării, Moşul nu aduce doar cadouri, ci are o surpriză și mai mare! Copiii neascultători sunt avertizaţi: dacă au fost neascultători în timpul anului, cu siguranță vor spune adio dulciurilor și vor primi doar nuielușa!

Moș Nicolae este protectorul copiilor. El s-a născut în anul 207 în Asia Mică, mai exact, în cetatea Patara. Numele lui în limba greacă înseamnă "biruitor de popoare". A fost episcop pe actualul teritoriu al Turciei, în orașul Myra, potrivit Adevărul.ro.

Articolul continuă după reclamă

Potrivit cele mai cunoscute legende, Nicolae ar fi ajutat trei fete sărace să se mărite. El a lăsat câte un săculeț plin cu aur la poarta casei primelor două fete, ca fiecare să aibă zestre. Când a venit rândul ultimei fete, tatăl ei, nefiind de acord cu darurile, a stat de pază într-o noapte, cu speranța că va prinde făptașul. Atunci, Nicolae a lăsat săculețul pe hornul casei, într- șosetă. Așa a apărut tradiția darurilor puse în ghetuțe. Cei trei săculeți de aur au devenit simbolul Sântului Nicolae.

O altă legendă spune că a sărit în ajutorul marinarilor și călătorilor. Într-o zi, venind pe mare de la Ierusalim, a dat piept în piept cu o furtună groaznică. Nicolae s-a rugat la Dumnezeu și atunci furtuna s-a oprit brusc. Marinarii au considerat fapta ca fiind minune, iar de atunci Sfântul Nicolae a rămas protectorul marinarilor și călătorilor.

Sântul Nicolae a murit în anul 343, iar osemintele lui se află într-o criptă din Bari, Italia.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi cere sfatul unui avocat înaintea unei tranzacţii imobiliare?
Observator » Inedit » Daruri din belșug! Moș Nicolae vine din Asia Mică...cu o nuielușă! Care este ADEVĂRATA LUI POVESTE!