Antena Meniu Search
x

Video Zonele din Bucureşti care ar urma să devină adevărate colţuri de rai. Gură de aer pentru oraşul sufocat: "E tot ce trebuie ca să te simţi bine"

Există locuri în Bucureşti în care natura a învins. Sunt insule surprinzătoare de spaţiu verde care oferă o gură de aer curat unui oraş sufocat. Studiile făcute în ultimii doi ani au scos la iveală cinci zone de biodiversitate, asemănătoare Deltei Văcăreşti. În curând, aceste oaze de linişte vor fi amenajate, promit autorităţile, şi vom putea admira sutele de specii şi păsări de pradă.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 22.03.2023, 20:38

Vezi și

Bucureştiul are adevărate colţuri de rai. Nu departe de haosul oraşului, natura a învins şi a fost lăsată să contureze cele mai frumoase peisaje. Peste 100 de specii de păsări: lebede, raţe sau egrete şi-au găsit casă în locurile cu biodiversitate ale Capitalei. 

Bucureştean: E o oază de aer curat, de natură virgină, vegetaţie spontană. E tot ce trebuie ca să respiri bine, să te simţi bine.

Cinci insule de verdeaţă ar urma să devină arii protejate

Cinci astfel de insule de verdeaţă ar urma să devină arii protejate: Pădurea Băneasa, insula de pe Lacul Morii, Lacul Dobroieşti, Valea Saulei şi Peninsula Tei. Aici au fost identificate inclusiv păsări de pradă, extrem de rare pentru mediul urban. 

Pe acelaşi subiect

Andreea Milea, reporter Observator: În zona peninsulei Tei au fost descoperite zeci de specii de păsări numai că, până ce va deveni arie protejată, va trebui să fie curăţată şi amenajată. 

Malurile sunt pline de gunoaie şi peturi şi nu există căi de acces. 

Bucureştean: Zona asta trebuia refăcută. E neamenajată, ce să mai. Aici se strâng pescăruşi şi lebede sunt mai multe. Şi cormorani am văzut.

Bucureştean: De fiecare dată când vin pe aici îmi petrec câte o plimbare. Am văzut că e neamenajat şi nu am mai intrat.

Dan Bărbulescu, Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti: S-a strâns foarte mult gunoi, în ultimii zeci de ani, pentru că toate zonele astea naturale care există în oraş au fost gropi de gunoi neoficiale.

Primăria de sector promite că se va ocupa de amenajare. În primă fază, pentru o singură zonă. 

Gură de oxigen pentru locuitorii unui oraş sufocat de poluare

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: Intervenţiile vor fi minimale, adică facem nişte accese şi punem nişte panouri. Cu siguranţă nu vom asfalta. Cu siguranţă nu vom pune pavele. Va fi o zonă în care natura va fi pe primul loc.

Cele 5 zone se întind pe o suprafaţă de 800 de hectare, adică de mai bine de 4 ori suprafaţa Deltei Văcăreşti, cel mai mare parc natural din Bucureşti. Şi vor fi o adevărată gură de oxigen pentru locuitorii unui oraş sufocat de poluare.

Andreea Milea, reporter Observator: În Parcul Natural Văcăreşti cea mai de întâlnită activitate este observarea păsărilor. Spaţiul verde de aici se întinde pe mai bine de 180 de hectare şi a devenit casă pentru peste 70 de specii de păsări. 

Bucureştean: Frumos. Ar putea fi mai îngrijită, după părerea mea. Sper să nu intervină şi aici buldozerele să construiască vreun complex imobiliar. Zilnic fac traseele astea de cel puţin 2 ori deci cam 20.000 de paşi. 

Amenajarea insulelelor va începe anul acesta. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Zonele din Bucureşti care ar urma să devină adevărate colţuri de rai. Gură de aer pentru oraşul sufocat: "E tot ce trebuie ca să te simţi bine"