Antena Meniu Search
x

"Maxim de 3 ori, am zis!" Unde se află giratoriul în care nu ai voie să te învârți mai mult de trei ori

În județul Sibiu, există un sens giratoriu în care te poți învârti de maxim trei ori. Se află în parcarea unui hotel, chiar lângă DN1, în Hula Bradului. Imaginea cu indicatorul inedit care îi avertizează pe șoferi să nu facă mai mult de trei rotiri cu mașina a fost postată pe Facebook de Asociația Pro Infrastructură.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 03.02.2023, 13:05

Fotografia cu sensul giratoriu buclucaș, pe care scrie negru pe alb de câte ori are voie să se învârtă șoferul cu mașina, a fost realizată un membru al comunității PeUndeMerg.ro, potrivit mesajului transmis pe Facebook de cel mai cunoscut ONG din țară pe probleme de infrastructură.

"Maxim de 3 ori, am zis! Aparent, în acest sens giratoriu nu ai voie să te învârți mai mult de trei ori, altfel...Dincolo de hazliul situației și de ingeniozitatea legendară a românilor și în materie de indicatoare rutiere, subiectul circulației prin girații este unul foarte serios și complicat care generează multă confuzie, fiind o enigmă totală pentru numeroși șoferi autohtoni. Dovadă stau numeroasele incidente, de la simple înjurături la tamponări care-ți bagă mașina în service o lună și pe tine în spital, ajunse deseori în instanțele de judecată. Prea mulți șoferi nu știu cum să se încadreze și, dacă e nevoie, când și cui să acorde prioritate la intrarea, schimbarea benzii (în girațiile cu două sau mai multe benzi) și părăsirea sensului giratoriu. S-au consumat râuri de cerneală pe problematica aceasta și nu ar strica să vedem mai repede adoptarea noii inițiative legislative care ar trebui să nu mai lase loc de interpretări și culpe comune. Plus niște instructori auto care-și învață corect elevii și polițiști care știu să aplice legea", au transmis reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Sensul giratoriu în care "intră cine vrea, scapă cine poate"

Un alt sens sens giratoriu care le-a dat bătăi de cap şoferilor a fost construit în Dej. Văzut de sus, giratoriul pare desenat cu stânga. Linii albe peste linii galbene, zone haşurate spre stânga şi spre dreapta şi cârpeli de asfalt pe ici, pe colo. Mai nimic nu pare să fie la locul lui. Până şi forma a aprins imaginaţia localnicilor. Între timp, lucrările în zonă au fost oprite, pentru a căuta soluţii de reamenajare a sensului giratoriu. Vezi AICI imagini cu sensul giratoriu devenit "vedetă" în Dej.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi cumpărat produse aproape de expirare, la preţ mai mic?

Observator » Inedit » "Maxim de 3 ori, am zis!" Unde se află giratoriul în care nu ai voie să te învârți mai mult de trei ori