Antena Meniu Search
x

Video Primăvara este aproape, au "prezis" urșii de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș. Reacția vizitatorilor

Curând, ne vom bucura de primăvară! Cel puţin asta au prezis urşii de la grădina zoologică din Târgu Mureş. Tradiţia de aici spune că dacă la început de februarie urşii ies din bârlog şi nu se sperie de umbra lor, înseamnă că urmează vremea frumoasă. 

de Redactia Observator

la 03.02.2021, 09:31

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Îngrijitorii de la gradina zoologica. spun că urmăresc comportamentul urşilor de 15 ani şi, foarte des, predicţiile lor s-au adeverit. 

Tolăniţi leneş pe spate sau cu capul sprijinit pe o moviliţă de pământ, urşii de la Grădina Zoologică din Târgu Mureş nu aibă nicio grijă pe lume. Nimic nu pare să-i sperie, nici măcar propria umbră. Ceea ce, în tradiţia locului, înseamnă că primăvara este aproape. 

Andres Kapacz, director adjunct grădina zoologică Târgu Mureș: Zicala populară spune că în 2 februarie ursul iese din bârlog și în cazul în care este soare și își vede umbra atunci se întoarce în bârlog fiindcă primăvara este departe iar în cazul în care este înnorat iar acesta nu își vede umbra atunci primăvara este aproape și atunci cu ursul nu mai intră înapoi. 

Comportamentul urşilor în ziua de 2 februarie este studiat, mai în glumă, mai în serios, de îngrijitorii de la zoo de 15 ani. Până acum, blănoşii s-au dovedit a fi meteorologi de încredere în 9 din 10 cazuri. Totuşi, vizitatorii grădinii zoologice păstrează o doză sănătoasă de scepticism. 

Vizitator: Nu ştiu ce să zic, nu sunt superstiţios. 

Dacă la noi, pe 2 februarie, s-a sărbătorit Ziua Ursului, în Statele Unite a avut celebra tradiţie de Ziua Cârtiţei. Spre deosebire de urşii din Târgu Mureş, cârtiţa americană şi-a văzut umbra când a fost scoasă din vizuină. Semn că, peste Ocean, iarna mai ţine încă şase săptămâni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Inedit » Primăvara este aproape, au "prezis" urșii de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș. Reacția vizitatorilor