Antena Meniu Search
x

Video Mica sportivă care impresionează la Cupa României la echitaţie: "Este un sport care pe mine mă linişteşte, mă destinde"

Târgu Mureş a devenit în acest weekend Capitala călăriei! Ieri şi astăzi, la Clubul Hipic Romsilva, se organizează Cupa României la echitaţie. Aproape 50 de sportivi luptă pentru titlul pus în joc.

de Redactia Observator

la 11.09.2021, 09:56

Vezi și
  • Abigail Yasmine Vaida este o mare speranţă a competiţiilor de echitaţie.

Prima zi a concursului a fost spectaculoasă. Probele de dresaj au fost cele care i-au fascinat pe spectatori

Mădălina Henteş, director de concurs: Este un concurs la care participă peste 40 de cupluri, cai - călăreţi, la mai multe categorii: copii, juniori, seniori, individual şi echipe. 

La copii, anul trecut, Abi reuşea să termine pe primul loc şi să devină campioană naţională. Trofeul a rămas acelaşi obiectiv şi anul acesta.

Abigail Yasmine Vaida: La concurs, bineînţeles, cu toţii avem emoţii, dar este un sport care pe mine mă linişteşte, mă destinde.

Pe acelaşi subiect

Cupa României la echitaţie se desfăşoară pe mai multe zile

La doar 8 ani, Abi reuşea să impresioneze pe toată lumea încă de la prima urcare pe un cal. Acum, ea îşi doreşte să cucerească cele mai mari concursuri de echitaţie din lume.

Reka Vaida, mama Yasminei: Cred că de la desene animate a început totul, cu ponei. Şi după ce am înscris-o la iniţiere, a văzut despre ce e vorba, a fost ceva instantaneu. Ştia, de mică ştia că asta e ce vrea să facă.

Abigail Yasmine Vaida: De fiecare dată când vedeam un cal pe stradă şi îşi mişca urechile eu ziceam că mă salută. 

Proba de derby, cea mai interesantă din concurs, va avea loc astăzi, unde o parte din obstacole sunt săriturile în apă sau peste buşteni. La sfârşitul zilei, cuplul cu cele mai puţine puncte de penalizare va cuceri locul întâi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Inedit » Mica sportivă care impresionează la Cupa României la echitaţie: "Este un sport care pe mine mă linişteşte, mă destinde"