Antena Meniu Search
x

Video Micii arbori care fac furori în România. Delicaţi şi pretenţioşi, le dau bătăi de cap colecţionarilor: "Trebuie îngrijiţi mai ceva ca un animal de casă"

Creator de echilibru, relaxare şi întruchiparea frumuseţii naturii, copacul Bonsai e sinonim cu feng shui-ului. De o mie de ani, japonezii îl idoliezază şi îşi împodobesc casele cu el pentru că aduce pacea. Renumele arborelui în miniatură a ajuns şi în România, unde colecţionarii organizează expoziţii cu Bonsai. 

de Redactia Observator

la 16.06.2024 , 21:06

La Grădina Botanică din Capitală peste 90 de copaci Bonsai şi-au etalat frumuseţea. Pe cât sunt de delicaţi, pe atât sunt de pretenţioşi, spun colecţionarii. "Are nevoie de lumină, de apă, de fertilizare, tundere periodică, replantare periodciă, depinde de specie. Ne-am apucat de plantat copaci în grădina proprie şi am ajuns la a-i planta în vase şi a-i lua în casă, că asta e ideea. Avem copaci şi de 70 de ani şi de câţiva ani, 3, 4, 5 ani", spune Sergiu Neagoe, colecţionar de Bonsai.

Românii colecţionari de Bonsai

Pasiunea colecţionarilor vine la pachet cu tot felul de griji. Unii consideră Bonsaiul un membru al familiei. "Viaţa unui colecţionar de Bonsai este destul de grea. Cam greu cu concediile. Trebuie îngrijiţi mai ceva ca un animal de casă. Trebuie mereu duşi la oameni care ştiu să-i ude cât tu pleci de acasă. E un grad mai mare de sensibilitate pentru că sunt mult mai micuţi şi au crengi mai firave", povesteşte Teodor, colecţionar.

Vezi și

Preţul unui astfel de arbore în miniatură porneşte de la 100 de euro. "Este un Bonsai, pădure de Bonsai, de fapt, din arţari japonezi, crescuţi din seminţe şi plantaţi acum 17-18 ani", arată Marius Răduţă, colecţionar de Bonsai.

Cel mai bătrân Bonsai de pe Pământ are o mie de ani şi de află în Japonia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Inedit » Micii arbori care fac furori în România. Delicaţi şi pretenţioşi, le dau bătăi de cap colecţionarilor: "Trebuie îngrijiţi mai ceva ca un animal de casă"