Antena Meniu Search
x

Moment istoric la Sagrada Familia din Barcelona: la 140 de ani de la începerea lucrărilor, cele 4 turnuri sunt gata

Cele patru turnuri ale bisericii Sagrada Familia din Barcelona au fost finalizate la peste 140 de ani de la începerea lucrărilor. Se preconizează că întreaga biserică va fi finalizată în 2026, la 100 de ani de la moartea proiectantului său.

de Redactia Observator

la 02.10.2023, 15:41

Sagrada Familia
Sagrada Familia din Barcelona - Shutterstock

Proiectat de arhitectul spaniol Antoni Gaudi, care este înmormântat în cripta bisericii, obiectivul de renume mondial este renumit și pentru că este neterminat. În timp, Biserica a devenit un simbol al Barcelonei în întreaga lume.

Premieră la Sagrada Familia

La mai bine de 140 de ani de la începerea lucrărilor, orașul sărbătorește o etapă importantă: finalizarea a patru dintre turnurile bisericii, potrivit Sky News.

Turnurile îi reprezintă pe cei patru evangheliști, Matei, Ioan, Marcu și Luca. Acestea înconjoară turnul central și cel mai înalt dedicat lui Hristos care este ultimul obiectiv la care se va lucra.

Pe acelaşi subiect

Slujbă specială la Barcelona

Luna viitoare va avea loc o slujbă specială pentru a sărbători momentul în care cele patru turnuri au fost finalizate, relatează Mediafax.

Prima piatră a bisericii a fost pusă în 1882, ceea ce înseamnă că biserica a fost în construcție timp de 141 de ani.

Monumentul inclus în Patrimoniului Mondial UNESCO atrage milioane de vizitatori în fiecare an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Inedit » Moment istoric la Sagrada Familia din Barcelona: la 140 de ani de la începerea lucrărilor, cele 4 turnuri sunt gata