Antena Meniu Search
x

Motivul pentru care un pinguin a apărut încălțat la o grădină zoologică din SUA

Un pinguin bătrân de la Grădina Zoologică Saint Louis din Missouri a primit o pereche de cizme personalizate care să-l ajute cu artrita de care suferă. Potrivit îngrijitorilor de la Zoo, pinguinul Enrique, din rasa Rockhopper, și-a depășit speranța de viață și a avut nevoie de pantofi terapeutici pentru a-și proteja picioarele măcinate de artrită.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 21.06.2021, 12:25

Motivul pentru care un pinguin a apărut încălțat la o grădină zoologică din SUA
Motivul pentru care un pinguin a apărut încălțat la o grădină zoologică din SUA - Facebook/ Thera-Paw, Inc.

Enrique, care a ajuns la grădina zoologică Saint Louis în 2016, ar avea peste 30 de ani, în vreme ce speranța de viață pentru această specie este de aproximativ 10 ani. Din cauza vârstei înaintate, pinguinul a dezvoltat artrită la picioare și a început să se deplaseze extrem de greu și de încet în ultimul an.

"La fel ca multe animale de la grădina zoologică, Enrique este mult mai în vârstă decât ar fi fost dacă ar fi trăit în sălbăticie, iar cizmele sale cool îi permit să ducă o viață confortabilă”, au postat reprezentanții grădinei zoologice, vineri, pe Twitter.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pinguinul Enrique se deplasa greu din cauza artritei

Veterinarii au spus că Enrique a dezvoltat și calusuri mai mari și mai groase la baza picioarelor, un alt semn al tulburării. L-au tratat cu diferite medicamente și tratamente topice, dar ar fi trebuit să le aplice de fiecare dată când intra și ieșea din apă.

Cu cizmele special concepute pentru el, situația este rezolvată.

Reprezentanții Grădinei Zoologice Saint Louis s-au adresat Thera-Paw cu sediul în New Jersey pentru a ajuta la realizarea cizmelor pentru Enrique, care a primit primul prototip în septembrie. A durat încă o lună ca Enrique să-și primească perechea personalizată.

Cizmele pinguinului sunt făcute pe comandă

Pantofii cu bandă sunt negri, cu mâner roșu în partea de jos. Membrii personalului îl încalță pe Enrique dimineața și îl descalță noaptea, înainte ca Enrique să se culce.

De când poartă cizmele, oficialii de la grădina zoologică au spus că Enrique se deplasează mult mai bine.

Pingunii Rockhopper se întâlnesc în jurul Antarcticii, în Insulele din Falkland, insulele sub-antarctice de nord. Ei se misca prin sărituri, spre deosebire de alte rase de pinguini. Sunt o rasa agresiva, atacând chiar și alți pinguini daca simt vreun pericol. Se cearta între ei pentru mancare, locatie, chiar și în timpul împerecherii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » Motivul pentru care un pinguin a apărut încălțat la o grădină zoologică din SUA