Antena Meniu Search
x

Video Noul trend de produse cosmetice care a luat avânt în România. Sunt naturale iar dermatologii le recomandă pentru o piele sănătoasă

Românii sunt tot mai atenţi la ce pun pe piele. Doar în ultimii ani, cererea pentru produse cosmetice bio, fără parabeni, aproape că s-a dublat în ţara noastră. Atât femeile, cât şi bărbaţii caută etichete curate, cu ingrediente naturale, care să fie cât mai blânde pe corp. Deşi astfel de cosmetice sunt semnificativ mai scumpe, beneficiile ar fi pe măsură, spun specialiştii. 

de Redactia Observator

la 15.10.2023, 08:22

Vezi și

Un produs cosmetic bio autentic are în spate o poveste, din grijă pentru piele, dar şi pentru mediul înconjurător. Majoritatea cosmeticelor fără parabeni sunt multifuncţionale, un motiv pentru care mulţi români aleg acum să plătească mai mult pentru îngrijirea lor. 

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: Am pus într-un coş produse de îngrijire din ingrediente naturale, care ajung să coste aproximativ 200 de lei. Acelaşi coş de cumpărături, într-un hypermarket, cu produse cu ingrediente artificiale costă la jumătate de preţ, însă specialiştii ne recomandă să alegem produse premium, cu ingrediente bune pentru sănătatea noastră pentru a economisi timp. 

Tot mai mulţi producători români

Interesul crescut pentru produsele cât mai naturale se reflectă şi în prezenţa tot mai mare a producătorilor români care îndrăznesc să intre pe această piaţă în ultimii ani. 

Pe acelaşi subiect

Alma Rusu, co-fondator magazin cosmetice bio: Foarte repede s-a diversificat tipul de produse, iar acum avem îngrijirea tenului cap-coadă de la mai multe branduri româneşti. Oamenii comandă mai mult decât înainte. 

Dermatologii confirmă trendul, însă trag un semnal de alarmă şi recomandă să verificăm de două ori înainte de a cumpăra chiar şi un produs natural. 

Amalia Anghel, medic dermatolog: Este foarte important să ştim pentru ce folosim acea cremă. Dacă avem o piele cu probleme, chiar şi pielea acneică, avem nevoie de indicaţia şi de tratamentul medicului specialist. 

Un produs cosmetic bun are două termene de valabilitate. Relevant este să fim atenţi cât timp îl putem folosi de la data deschiderii. În cazul cosmeticelor din ingrediente naturale, termenul variază între şase luni şi un an din momentul în care începem să-l folosim. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Inedit » Noul trend de produse cosmetice care a luat avânt în România. Sunt naturale iar dermatologii le recomandă pentru o piele sănătoasă